Προστάτευσε τα νύχια σου (& διώξε τους μύκητες!)

Έχεις μύκητες στα νύχια των ποδιών ή των χεριών; Αντιμετώπισε το πρόβλημα με τις σωστές θεραπείες

07.03.2012

εχεις διαβασει

Η υγρασία κρύβει κινδύνους για τα χέρια και τα πόδια σου. Οι μύκητες, που αναπτύσσονται συνήθως σε ζεστά, υγρά μέρη, εισχωρούν στα νύχια και προσβάλλουν την υγεία τους, δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους ονυχομυκητίαση.


Τι είναι ακριβώς η ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια μόλυνση των νυχιών που προκαλείται από μύκητες που εισχωρούν κάτω από τα νύχια, τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Η μόλυνση αυτή εκδηλώνεται με αλλαγή στο χρώμα –σε κιτρινωπό ή ακόμη πιο σκούρο–, ευθραυστότητα, γραμμώσεις ή πάχυνση του νυχιού. Οι μύκητες που προκαλούν την ονυχομυκητίαση λέγονται δερματόφυτα και τους συναντάμε συνήθως σε μέρη υγρά και ζεστά, όπως η πισίνα, τα ντους, η θάλασσα ή οι κήποι.
 
Τι να προσέξεις

Τα συμπτώματα Οι μύκητες δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Αυτό που μπορείς να δεις, και φυσικά να μην αγνοήσεις, είναι οι επιπτώσεις τους στα νύχια σου. Όσο πιο σύντομα παρατηρήσεις τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι η θεραπεία της.

Τους τραυματισμούς Τα νύχια που τραυματίζονται, είτε από ένα χτύπημα είτε επειδή τα κόβουμε πολύ κοντά, μπορούν να προσβληθούν πιο εύκολα από τους μύκητες.

Το μανικιούρ-πεντικιούρ Τα ψαλίδια, οι λίμες και οι νυχοκόπτες αποτελούν εστία μόλυνσης και μετάδοσης μυκήτων. Για να τους αποφύγεις, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα ή αγόρασε ένα δικό σου σετ, το οποίο δε θα χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο.

Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ…

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Τι είναι οι κορτιζόνη, ποιες χρήσεις και ποιες παρενέργειες έχει;

Κορτιζόνη: Σχεδόν όλοι έχουμε πάρει ή θα χρειαστεί να πάρουμε κάποια στιγμή. Και παρ’ ότι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο, η κορτιζόνη διατηρεί ένα αμφιλεγόμενο προφίλ. Να τι πρέπει να γνωρίζεις.

15 πραγματικά έξυπνοι τρόποι για να είσαι πιο υγιής πριν μπει το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έεεεερχεται και οφείλεις να προετοιμαστείς για να είσαι πιο υγιής πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες. Σου έχουμε 15 εύκολες συμβουλές.

12 αλλαγές στη συμπεριφορά – πιθανά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ

Το Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι μια μοναχική νόσος που οδηγεί στην απομόνωση και έχει ως αποτέλεσμα μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες στο περιβάλλον του ανθρώπου. Δεν είναι μόνο αυτό όμως σημάδι που οδηγεί στο Αλτσχάιμερ. Μάθε τα όλα.

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά σου από τη νόσο;

Είναι ο εμβολιασμός η καλύτερη προστασία από τη μηνιγγίτιδα; Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη νόσο και πώς να προστατεύσεις το παιδί σου;

Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης.

Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Έχεις ξηρό δέρμα: Αντιμετώπισε το πρόβλημα και βρες απαντήσεις για την υγεία σου με αυτή την 5λεπτη αξιολόγηση συμπτωμάτων.

#shapegreece