Προστάτευσε τα νύχια σου (& διώξε τους μύκητες!)

Προστάτευσε τα 
νύχια σου (& διώξε 
τους μύκητες!)
Έχεις μύκητες στα νύχια των ποδιών ή των χεριών; Αντιμετώπισε το πρόβλημα με τις σωστές θεραπείες

Η υγρασία κρύβει κινδύνους για τα χέρια και τα πόδια σου. Οι μύκητες, που αναπτύσσονται συνήθως σε ζεστά, υγρά μέρη, εισχωρούν στα νύχια και προσβάλλουν την υγεία τους, δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους ονυχομυκητίαση.


Τι είναι ακριβώς η ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια μόλυνση των νυχιών που προκαλείται από μύκητες που εισχωρούν κάτω από τα νύχια, τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Η μόλυνση αυτή εκδηλώνεται με αλλαγή στο χρώμα –σε κιτρινωπό ή ακόμη πιο σκούρο–, ευθραυστότητα, γραμμώσεις ή πάχυνση του νυχιού. Οι μύκητες που προκαλούν την ονυχομυκητίαση λέγονται δερματόφυτα και τους συναντάμε συνήθως σε μέρη υγρά και ζεστά, όπως η πισίνα, τα ντους, η θάλασσα ή οι κήποι.
 
Τι να προσέξεις

Τα συμπτώματα Οι μύκητες δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Αυτό που μπορείς να δεις, και φυσικά να μην αγνοήσεις, είναι οι επιπτώσεις τους στα νύχια σου. Όσο πιο σύντομα παρατηρήσεις τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι η θεραπεία της.

Τους τραυματισμούς Τα νύχια που τραυματίζονται, είτε από ένα χτύπημα είτε επειδή τα κόβουμε πολύ κοντά, μπορούν να προσβληθούν πιο εύκολα από τους μύκητες.

Το μανικιούρ-πεντικιούρ Τα ψαλίδια, οι λίμες και οι νυχοκόπτες αποτελούν εστία μόλυνσης και μετάδοσης μυκήτων. Για να τους αποφύγεις, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα ή αγόρασε ένα δικό σου σετ, το οποίο δε θα χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο.

Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ…