Προστάτευσε τα νύχια σου (& διώξε τους μύκητες!)

Έχεις μύκητες στα νύχια των ποδιών ή των χεριών; Αντιμετώπισε το πρόβλημα με τις σωστές θεραπείες

07.03.2012

εχεις διαβασει

Η υγρασία κρύβει κινδύνους για τα χέρια και τα πόδια σου. Οι μύκητες, που αναπτύσσονται συνήθως σε ζεστά, υγρά μέρη, εισχωρούν στα νύχια και προσβάλλουν την υγεία τους, δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους ονυχομυκητίαση.


Τι είναι ακριβώς η ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια μόλυνση των νυχιών που προκαλείται από μύκητες που εισχωρούν κάτω από τα νύχια, τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Η μόλυνση αυτή εκδηλώνεται με αλλαγή στο χρώμα –σε κιτρινωπό ή ακόμη πιο σκούρο–, ευθραυστότητα, γραμμώσεις ή πάχυνση του νυχιού. Οι μύκητες που προκαλούν την ονυχομυκητίαση λέγονται δερματόφυτα και τους συναντάμε συνήθως σε μέρη υγρά και ζεστά, όπως η πισίνα, τα ντους, η θάλασσα ή οι κήποι.
 
Τι να προσέξεις

Τα συμπτώματα Οι μύκητες δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Αυτό που μπορείς να δεις, και φυσικά να μην αγνοήσεις, είναι οι επιπτώσεις τους στα νύχια σου. Όσο πιο σύντομα παρατηρήσεις τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι η θεραπεία της.

Τους τραυματισμούς Τα νύχια που τραυματίζονται, είτε από ένα χτύπημα είτε επειδή τα κόβουμε πολύ κοντά, μπορούν να προσβληθούν πιο εύκολα από τους μύκητες.

Το μανικιούρ-πεντικιούρ Τα ψαλίδια, οι λίμες και οι νυχοκόπτες αποτελούν εστία μόλυνσης και μετάδοσης μυκήτων. Για να τους αποφύγεις, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα ή αγόρασε ένα δικό σου σετ, το οποίο δε θα χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο.

Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ…

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Ποια είναι τα 5 συμπτώματα εγκεφαλικού; (Ναι, μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία)

Το εγκεφαλικό δεν είναι ασθένεια που «χτυπάει» μόνο ηλικιωμένους. Δες τι πρέπει να προσέξεις, όσο νέα κι αν είσαι.

τσάι ρόφημα μάτσα λεμόνι πράσινο
Αυτά είναι τα βότανα για κάθε ανάγκη, ώρα και πρόβλημα! Απόλαυσέ τα ως ζεστά αφεψήματα ή κρύα ροφήματα

Ποια είναι τα βότανα για κάθε ενόχληση και κάθε στιγμή της ημέρας; Διάλεξε ένα από τα πολλά αφεψήματα που σου προτείνουμε και ανακάλυψε τις μοναδικές τους ιδιότητες.

σπίτι καθαρό σπίτι υγιεινό σπίτι οικολογικό σπίτι
Άφησες το ψυγείο ανοιχτό, δεν καθάρισες το air condition; Τι πρόβλημα υγείας σου δημιουργούν τα «λάθη» που κάνουμε όλοι στο σπίτι;

Ιδού τα επτά λάθη που μπορεί να κάνεις στο νοικοκυριό και να σου δημιουργούν πρόβλημα υγείας!

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα (και πώς δεν θα ντραπείς να τη χρησιμοποιήσεις) στη δουλειά, το σπίτι του φίλου σου ή το αεροπλάνο!

Πώς θα βρεις καθαρή τουαλέτα στο γραφείο ή στο σπίτι του καινούργιου σου φίλου και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις… διακριτικά; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν πίνεις αρκετό νερό;

Τι εξασφαλίζει το νερό στον οργανισμό, τι συμβαίνει όταν έχεις αφυδάτωση και τελικά πόσο πρέπει να πίνεις κάθε μέρα;

5 μικρές αλλαγές τώρα για καλή υγεία και καλύτερη ζωή στα 20, στα 30 και αργότερα!

Υπάρχουν 5 αλλαγές που μπορείς να εφαμόσεις στη ζωή σου και να έχεις καλή υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής στα 20, τα 30 και μετά.

#shapegreece