Ενδιαφερουσα έρευνα: Πώς το «Ηappy Βirthday» μπορεί να νικήσει τα μικρόβια

Πλένοντας τα χέρια σου για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα σκοτώνεις τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί και δεν χρειάζεσαι αντιβιοτικά!

06.10.2017

εχεις διαβασει

Η ένωση φαρμακοποιών της Μεγάλης Βρετανίας Royal Pharmaceutical Society(RPS) αναφέρει ότι πλένοντας τα χέρια σου για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα σκοτώνεις τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί και δεν χρειάζεσαι αντιβιοτικά!

Το θετικό είναι ότι τόσο χρόνο περίπου θα σου πάρει να τραγουδήσεις το γνωστό «Ηappy Βirthday» δύο φορές ή το δικό μας τραγουδάκι γενεθλίων και να απομακρύνεις έτσι τους ιούς και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν γρίπη, κρυολογήματα, μολύνσεις ή αναστατώσεις στο στομάχι σου.

Είναι απαραίτητο όλοι οι άνθρωποι να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους σαν ένα μέσο να μειωθεί η ανάγκη για αντιβιοτικά, τα οποία παρουσιάζονται λιγότερο αποτελεσματικά καθώς οι ιοί φαίνεται να αυξάνουν την ανθεκτικότητά τους σε αυτά.

Περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων της διάρροιας και το 16 τοις εκατό των αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποφευχθεί μέσω του καλού πλυσίματος των χεριών.

Το γκάλοπ της RPS σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους αποκάλυψε ότι το 84% δεν πλένει τα χέρια του για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, το 65% δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του πριν την κατανάλωση φαγητού και οι μισοί της έρευνας φαίνεται να μην τα πλένουν αφού έχουν ακουμπήσει ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων.

Περίπου 32% δεν πλένει τα χέρια του πριν προετοιμάσει φαγητό και το ένα πέμπτο(21%) δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του αφού έχει επισκεφτεί την τουαλέτα.

Ο πρόεδρος της ένωσης RPS, Ash Soni, ανέφερε: «Δεν πλένουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά και για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να απομακρύνουμε επαρκώς τα βακτήρια που μπορούν να μας προκαλέσουν ασθένειες».

 

«Ακόμα και όταν δεν μας επηρεάζουν τα βακτήρια και ό,τι άλλο κουβαλάμε στα χέρια μας, εάν δεν τα πλένουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε μολύνσεις που μπορεί να αποτελέσουν έπειτα πραγματικό πρόβλημα σε κάποιους ανθρώπους που είναι περισσότερο επιρρεπείς, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι μπορεί τότε να χρειαστούν αντιβιοτικά».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μελαγχολία του φθινοπώρου ή Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή;

 

«Εάν μειώσουμε τον αριθμό των ασθενειών που απαιτούν την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικά, μπορούμε να μειώσουμε και την αντοχή πολλών ιών στα αντιβιοτικά, φυλάσσοντας αυτά τα σημαντικά φάρμακα για όταν χρειαστούν πραγματικά».

«Οι αντιβιώσεις δε θα πρέπει να χορηγούνται για προσβολές από ιούς όπως γίνεται συχνά, εν μέρει κατόπιν απαιτήσεως του ασθενή».

«Εύκολα κανείς αρρωσταίνει και τότε, συχνά, όσοι επισκέπτονται το γιατρό τους απαιτούν να τους γράψει αντιβιοτικά επειδή νομίζουν ότι δεν γίνονται καλά όσο σύντομα θα έπρεπε, ενώ στην πραγματικότητα οι μολύνσεις μπορεί να διαρκούν περισσότερο από αυτό που νομίζουμε».

Σύμφωνα με το RPS, ο πονόλαιμος διαρκεί από επτά μέχρι οκτώ ημέρες κατά μέσο όρο, οι μολύνσεις των αυτιών διαρκούν οκτώ ημέρες, τα κρυολογήματα 14 ημέρες και ένας βήχας περίπου 21 ημέρες.

Την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα χέρια σου, ξεκίνα το τραγούδι και θυμήσου έτσι και κάποιον φίλο στον οποίο μπορεί να ξέχασες να ευχηθείς!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Λιποίδημα: Τι συμβαίνει όταν το λίπος διανέμεται στο σώμα ακανόνιστα και ποια η αντιμετώπιση

Λιποίδημα: Τι δεν γνωρίζεις για τον εχθρό της επιδερμίδας σου, που κάνει το λίπος να διανέμεται στο σώμα με ακανόνιστο τρόπο.

Έως και 9 χρόνια πιο γρήγορα γερνά ο εγκέφαλος με το junk food, το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Νέα έρευνα δείχνει πως ο εγκέφαλος των εφήβων γερνάει μέχρι και έξι χρόνια εξαιτίας του τσιγάρου, του junk food και της παχυσαρκίας.

Ο ρόλος του ιού HPV στην ανάπτυξη καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Μάθε τα πάντα για την διάγνωση, τις πιθανές αιτίες και όσα πρέπει να ξέρεις.

Τα 10 συμπτώματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοείς (πρησμένο πόδι, συχνοουρία, φαγούρα και ό,τι δε φαντάζεσαι)

Όλοι οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες χρειάζεται να δείξουν προσοχή σε κάποια συχνά συμπτώματα που ίσως υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύνδρομο ξηροφθαλμίας: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι αντιμετώπισης για το πιο ενοχλητικό πρόβλημα στα μάτια

Η ξηροφθαλμία έχει γίνει πλέον κοινό πρόβλημα και σε όσους δε φορούν φακούς επαφής λόγω της κόπωσης των ματιών από τις οθόνες. Ο οφθαλμίατρος δίνει 10 βασικές συμβουλές

Λίστα: Τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αυτή είναι η λίστα του οργανισμού με τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο

#shapegreece