Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Ενδιαφερουσα έρευνα: Πώς το «Ηappy Βirthday» μπορεί να νικήσει τα μικρόβια

Πλένοντας τα χέρια σου για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα σκοτώνεις τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί και δεν χρειάζεσαι αντιβιοτικά!

06.10.2017

εχεις διαβασει

Η ένωση φαρμακοποιών της Μεγάλης Βρετανίας Royal Pharmaceutical Society(RPS) αναφέρει ότι πλένοντας τα χέρια σου για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα σκοτώνεις τα μικρόβια που υπάρχουν εκεί και δεν χρειάζεσαι αντιβιοτικά!

Το θετικό είναι ότι τόσο χρόνο περίπου θα σου πάρει να τραγουδήσεις το γνωστό «Ηappy Βirthday» δύο φορές ή το δικό μας τραγουδάκι γενεθλίων και να απομακρύνεις έτσι τους ιούς και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν γρίπη, κρυολογήματα, μολύνσεις ή αναστατώσεις στο στομάχι σου.

Είναι απαραίτητο όλοι οι άνθρωποι να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους σαν ένα μέσο να μειωθεί η ανάγκη για αντιβιοτικά, τα οποία παρουσιάζονται λιγότερο αποτελεσματικά καθώς οι ιοί φαίνεται να αυξάνουν την ανθεκτικότητά τους σε αυτά.

Περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων της διάρροιας και το 16 τοις εκατό των αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποφευχθεί μέσω του καλού πλυσίματος των χεριών.

Το γκάλοπ της RPS σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους αποκάλυψε ότι το 84% δεν πλένει τα χέρια του για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, το 65% δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του πριν την κατανάλωση φαγητού και οι μισοί της έρευνας φαίνεται να μην τα πλένουν αφού έχουν ακουμπήσει ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων.

Περίπου 32% δεν πλένει τα χέρια του πριν προετοιμάσει φαγητό και το ένα πέμπτο(21%) δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του αφού έχει επισκεφτεί την τουαλέτα.

Ο πρόεδρος της ένωσης RPS, Ash Soni, ανέφερε: «Δεν πλένουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά και για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να απομακρύνουμε επαρκώς τα βακτήρια που μπορούν να μας προκαλέσουν ασθένειες».

 

«Ακόμα και όταν δεν μας επηρεάζουν τα βακτήρια και ό,τι άλλο κουβαλάμε στα χέρια μας, εάν δεν τα πλένουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε μολύνσεις που μπορεί να αποτελέσουν έπειτα πραγματικό πρόβλημα σε κάποιους ανθρώπους που είναι περισσότερο επιρρεπείς, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι μπορεί τότε να χρειαστούν αντιβιοτικά».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μελαγχολία του φθινοπώρου ή Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή;

 

«Εάν μειώσουμε τον αριθμό των ασθενειών που απαιτούν την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικά, μπορούμε να μειώσουμε και την αντοχή πολλών ιών στα αντιβιοτικά, φυλάσσοντας αυτά τα σημαντικά φάρμακα για όταν χρειαστούν πραγματικά».

«Οι αντιβιώσεις δε θα πρέπει να χορηγούνται για προσβολές από ιούς όπως γίνεται συχνά, εν μέρει κατόπιν απαιτήσεως του ασθενή».

«Εύκολα κανείς αρρωσταίνει και τότε, συχνά, όσοι επισκέπτονται το γιατρό τους απαιτούν να τους γράψει αντιβιοτικά επειδή νομίζουν ότι δεν γίνονται καλά όσο σύντομα θα έπρεπε, ενώ στην πραγματικότητα οι μολύνσεις μπορεί να διαρκούν περισσότερο από αυτό που νομίζουμε».

Σύμφωνα με το RPS, ο πονόλαιμος διαρκεί από επτά μέχρι οκτώ ημέρες κατά μέσο όρο, οι μολύνσεις των αυτιών διαρκούν οκτώ ημέρες, τα κρυολογήματα 14 ημέρες και ένας βήχας περίπου 21 ημέρες.

Την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα χέρια σου, ξεκίνα το τραγούδι και θυμήσου έτσι και κάποιον φίλο στον οποίο μπορεί να ξέχασες να ευχηθείς!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Ο έμμηνος κύκλος σου έχει μεγαλώσει πολύ; Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία σου;

Τι σημαίνει όταν ο κύκλος περιόδου έχει μεγαλώσει με αποτέλεσμα να έχεις περίοδο σε πιο αραιά διαστήματα; Ο γυναικολόγος απαντά

Μύκητες στα νύχια και κακοσμία ποδιών: Ξύδι και έλαιο τεϊόδεντρου για φυσική θεραπεία!

Να πώς θα γλιτώσεις φυσικά από τους μύκητες στα νύχια και την κακοσμία ποδιών

5 τρόποι να διατηρήσεις την υγεία σου στη διάρκεια των γιορτών

Όσο και αν αγαπάμε τις γιορτές, δεν μας αρέσει το πώς νιώθουμε όταν το παρακάνουμε λιγάκι(και νιώθουμε φούσκωμα και εξάντληση). Δεν χρειάζεται όμως να γίνεται έτσι. Δες τους καλύτερους τρόπους να παραμείνεις υγιής και να απολαύσεις την καλύτερη εποχή του χρόνου.

Αϋπνία τέλος: Δεν μπορώ να κοιμηθώ, ξυπνάω με πονοκέφαλο, έχω εφιάλτες, το μυαλό μου τρέχει και άλλα προβλήματα ύπνου βρίσκουν λύση

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύτιμος για την υγεία, την εμφάνιση και τη διάθεσή μας. Αντμετώπισε τα προβλήματα ύπνου και… όνειρα γλυκά!

Πώς θα καταλάβεις αν είναι τροφική αλλεργία;

Αυτά είναι τα συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας

#shapegreece