Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση για την τριχόπτωση;

Η beauty expert δίνει τις σωστές συμβουλές και λύσεις για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση!

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση για την τριχόπτωση

Φοβάσαι μήπως τα μαλλιά σου “υποκύψουν” στο νόμο της βαρύτητας; Σταμάτησε την πτώση τους όσο είναι νωρίς!

Τα γεγονότα

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι το να χάνει κανείς 50-80 τρίχες την ημέρα είναι φυσιολογικό. Η απώλεια τριχών είναι εμφανής όταν λούζεις ή χτενίζεις τα μαλλιά σου, ειδικά κάποιες συγκεκριμένες εποχές -όπως η άνοιξη και τώρα το φθινόπωρο- όπου χάνεις πολύ περισσότερες τρίχες, χωρίς αυτό το φαινόμενο να οδηγεί κατ’ ανάγκη και στη δημιουργία αραίωσης.

Πότε να ανησυχείς;

Όταν οι τρίχες που χάνεις αρχίζουν να είναι πολύ περισσότερες από το συνηθισμένο. Σε αυτή την περίπτωση, επισκέψου το δερματολόγο σου ο οποίος με την κλινική εξέταση -λαμβάνοντας υπόψιν το ιστορικό σου και αιματολογικές εξετάσεις που θα σου ζητήσει να κάνεις- θα διαπιστώσει πού οφείλεται η τριχόπτωση και θα σου δώσει την κατάλληλη αγωγή.

Τι πρέπει να ξέρεις για την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, οι διατροφικές ελλείψεις και οι αλλαγές των εποχών. Γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι αυτή εμφανίζεται σε περιόδους έντονου στρες εσωτερικού (υπερκόπωση, έλλειψη ύπνου κ.λπ.) και εξωτερικού (μόλυνση, χημικές διεργασίες των μαλλιών, ηλιακή ακτινοβολία).

Τι να κάνεις

  1. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα που θα βρεις στο ψάρι, στα αυγά, στο άπαχο κρέας, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, στα όσπρια, στο γάλα, στο ψωμί ολικής άλεσης, στα δημητριακά και στο ελαιόλαδο
  2. Επίλεξε ένα σύμπλεγμα βιταμινών που περιέχει βιοτίνη και βιταμίνη Α και C. Επίσης  συμπληρώματα κατά της τριχόπτωσης που έχουν συμπυκνωμένη σύνθεση και δρουν εκ των έσω ενισχύοντας τη δραστηριότητα του θύλακα της τρίχας.
  3. Αναζήτησε σαμπουάν, κοντίσιονερ και ειδικές λοσιόν που προλαμβάνουν το πρόβλημα και βοηθούν στη καταπολέμηση του.
  4. Απόφυγε την υπερβολική ζάχαρη και την καφεΐνη.
  5. Κάνε καθημερινά μασάζ κεφαλής ή βούρτσιζε τα μαλλιά σου.
  6. Ρίχνε στο φαγητό σου πιπέρι καγιέν και τζίνσενγκ που βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος.

Η τριχόπτωση επιμένει; Ώρα για βοήθεια

Κάνεις όλα τα παραπάνω, αλλά τα μαλλιά συνεχίζουν να πέφτουν. Μην αγχώνεσαι (το άγχος επιδεινώνει το πρόβλημα!), απλά, ήρθε η ώρα να ζητήσεις «έξωθεν» βοήθεια.

Θεραπεία  για την απώλεια  των μαλλιών

Η αισθητικός Δήμητρα Γουλά συμβουλεύει: Επισκέψου όσο το δυνατόν συντομότερα τον δερματολόγο σου ο οποίος σου προτείνει κάποιες θεραπείες μία εκ των οποίων σίγουρα θα είναι κατάλληλη για σένα:

  • Κορτιζόνη (πάντα με συνταγή γιατρού): Πολύ βαρύ φάρμακο, το οποίο είναι αποδοτικό μόνο σε ελαφριές περιπτώσεις τριχόπτωσης.
  • Καλλυντικά σπρέι και αλοιφές: Είναι σπρέι και αλοιφές με χρωστικές ουσίες που χρωματίζουν ελαφρά  το κρανίο ώστε να αν υπάρχουν λίγα μαλλιά να μη φαίνεται το δέρμα της κεφαλής.
  • Προσθετική μαλλιών με λέιζερ: Μοσχεύματα που προέρχονται από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Μεταμοσχέυονται μπροστά εκεί όπου συνήθως υπάρχουν οι μεγάλες απώλειες των τριχών. Μεγάλο μέρος των τριχών δυστυχώς δεν ευδοκιμούν, αλλά σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
  • Προσθετική μαλλιών - περουκίνι: Υπάρχουν ειδικά κέντρα προσθετικής μαλλιών, τα οποία μελετούν το τριχωτό της κεφαλής σου και φτιάχνουν το κατάλληλο μόνιμο περουκίνι για σένα σε απόλυτη αρμονία με την υφή το και το χρώμα της τρίχας σου, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει.

Τα προϊόντα

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση για την τριχόπτωση; - εικόνα 1

Dercos Νeogenic Redensifying Shampoo, Vichy. Σαμπουάν για αύξηση της πυκνότητας του τριχωτού. Energizing Lotion, Swiss Care Hairgrow Τονωτική λοσιόν τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού (στα φαρμακεία).

Collagen Pro-Active. Υγρό κολλαγόνο για όμορφα και δυνατά μαλλιά,  www.collagenpower.gr.

Ηair Strength Tonic Προστασία από την τριχόπτωση, Pantene Pro-V.

Hair Force Shampoo, Frezyderm. Δυναμωτική λοσιόν για αδύναμα μαλλιά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i