H Beauty Blogger φτιάχνει καλλυντικά στο σπίτι!

8 μαγικές συνταγές για σπυράκια, κηλίδες, ενυδάτωση μόνο με φρούτα εποχής! Plus: Μας δείχνει τι λατρεύει αυτή την εποχή!

Η άνοιξη είναι μια ιδανική εποχή για ανανέωση. Αφήνοντας πίσω το χειμώνα, η σεζόν σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να αφεθείς στα χρώματά της. Για μένα είναι μια ευκαιρία να σας δείξω αυτά τα μικρά πράγματα που με κάνουν χαρούμενη κάθε μέρα και ειδικά την άνοιξη.


H Beauty Blogger φτιάχνει καλλυντικά στο σπίτι! - εικόνα 1

Η θέα από το μπαλκόνι μου. Την άνοιξη το δέντρο γεμίζει χρώματα και δεν μπορείς παρά να το χαζεύεις.


H Beauty Blogger φτιάχνει καλλυντικά στο σπίτι! - εικόνα 2

Τα αρώματα που λατρεύω. Philosykos με φύλλα συκιάς και L'Eau (Shadow in the water) με τριαντάφυλλα από την Diptyque (θα τα βρεις στο Attica).


H Beauty Blogger φτιάχνει καλλυντικά στο σπίτι! - εικόνα 3

Το αγαπημένο μου σκυλάκι, ο Μπέκαμ.


Για την ανοιξιάτικη ανανέωση, σκέφτηκα ότι είναι μια ιδανική ευκαιρία να δώσεις στο πρόσωπό σου την ενυδάτωση και λάμψη που χρειάζεται με τις καλύτερες και δοκιμασμένες μάσκες ομορφιάς.  Επέλεξα 8 από τις αγαπημένες μου συνταγές για κάθε ανάγκη του δέρματος.


Φτιάξε μόνη σου τα δικά σου καλλυντικά και χάρισε στην επιδερμίδα σου τις πιο φυσικές και οικονομικές κούρες ομορφιάς χωρίς  να πρέπει να επισκεφτείς κάποιο ινστιτούτο αισθητικής ή spa.



1. Ένα τριμμένο μήλο ανακατεμένο με λίγο μέλι είναι μια άριστη θεραπεία για τα σπυράκια. Αν το πρόβλημά σου είναι η ακμή δοκίμασε το εξής:

  • Ανακάτεψε καλά το χυμό μισού λεμονιού με ένα αβγό.

  • Για να μη μυρίζει το αβγό πρόσθεσε λίγες σταγόνες ρούμι.

  • Απλωσέ το μείγμα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και αφησέ το να δράσει επάνω στο πρόσωπό σου για όλο το βράδυ.

  • Το πρωί ξέβγαλε με άφθονο ζεστό νερό. 


2. Πολτοποίησε μία μπανάνα και απλωσέ τη σε όλο το πρόσωπο σαν μάσκα για να καθαρίσει βαθιά, να ηρεμήσει και να ενυδατωθεί το πρόσωπό σου.


3. Για πλούσια ενυδάτωση και καταπράϋνση της κουρασμένης, και ώριμης επιδερμίδας επιδερμίδας, άπλωσε το μείγμα από μισό αγγούρι και μιας κουταλιάς σούπας απλό γιαούρτι, αφήνοντας να επιδράσει για μισή ώρα.


4. Εξισορρόπησε την έντονη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου δημιουργώντας μια παχύρρευστη αλοιφή από μαγιά και μικρή ποσότητα ζεστού νερού. Εναλλακτικά εφάρμοσε δυο-τρία τριμμένα καρότα μαζί με λίγο χυμό λεμονιού και μείνε ξαπλωμένη για 15 λεπτά.


5. Aν έχεις πολύ ξηρό δέρμα ιδανικό είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, άπλωσε μερικές σταγόνες σε όλο το πρόσωπο κάνοντας ελαφρύ μασάζ ώστε να απορροφηθεί εντελώς.


6. Για λάμψη στη στιγμή, άλεσε μια χούφτα φρέσκιες φράουλες, μια χούφτα μούρα, μισό αχλάδι με τη φλούδα και ένα καθαρισμένο πορτοκαλί. Άλειψε στη συνέχεια το πρόσωπό σου μια λεπτή στρώση μελιού και κόλλησε το μείγμα φρούτων επάνω του. Αφήστε το για 30 λεπτά πριν το ξέπλυμα με ζεστό νερό.


7. Οι έντονες κηλίδες και τα καφέ στίγματα μπορούν να αμβλυνθούν κάνοντας μασάζ με ελαφρώς ζεσταμένο μέλι με τα δάχτυλά σου κατευθείαν στα προβληματικά σημεία.


8. Για απολέπιση και παράλληλη θρέψη της επιδερμίδας, άλεσε μια χούφτα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και απλώσε σε βρεγμένο πρόσωπο τρίβοντας απαλά.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i