Ανακρίνοντας την Beauty Βlogger μαθαίνουμε μυστικά

H Beauty editor του περιοδικού Shape έχει απάντηση σε όποια beaute απορία σου περάσει από το μυαλό! Κι επειδή ξέρει τα πάντα, την κλέψαμε στο Shape.gr και στο νέο της blog χχχ θα μάθεις τα insider's tricks!

Από τη μακρά λίστα ερωτημάτων και προβληματισμών που συλλέγω κάθε εβδομάδα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίησή της επιδερμίδας σου, επικεντρώθηκα στα πιο ενδιαφέροντα:



Ρωτούν οι περισσότερες από εσάς: «Είναι απαραίτητο να αγοράζω κρέμες ματιών»;


Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι σχεδόν διάφανο. Συνεπώς είναι το πρώτο που επηρεάζεται εμφανώς από την ηλιακή ακτινοβολία, την κούραση, τους ερεθισμούς και φυσικά, τη γήρανση. Επιπλέον μάθε ότι στην περιοχή των ματιών δεν υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες, άρα η επιδερμίδα δεν προστατεύεται μέσω της φυσικής λίπανσης. Ευτυχώς όμως, επειδή ακριβώς το δέρμα εκεί είναι τόσο λεπτό, έχει την ικανότητα να απορροφά γρηγορότερα τα ενυδατικά συστατικά μιας κρέμας ματιών, η οποία είναι η μόνη διέξοδος για να επιδιορθωθούν οι ζημιές. Άλλη λύση, δεν υπάρχει.


Επίσης, αρκετές από εσάς αναρωτιέστε αν είναι λογικό να προτιμήσετε μια φτηνή ενυδατική  κρέμα  των 20€ περίπου, αντί μιας που μπορεί να ξεπερνά τα 80€


Ας μιλήσουμε πρακτικά: οι βασικές απαιτήσεις από μια ενυδατική κρέμα είναι να ενυδατώνει, να καλμάρει  να αναζωογονεί και να προστατεύει  την  επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανσης. Ανεξαρτήτως της τιμής της, μια καλή ενυδατική κρέμα θα πρέπει να περιέχει, βιταμίνη C (για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες), ρετινόλη (για τη μείωση των ρυτίδων) και καταπραϋντικές ουσίες σαν την αλόη βέρα (κατά των φλεγμονών). Έξτρα συστατικά όπως οξέα φρούτων, υαλουρονικό οξύ, μικροπέρλες κλπ. ανεβάζουν δραματικά την τιμή μιας ενυδατικής κρέμας.


Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά το φαινόμενο της σταδιακής απώλειας βλεφαρίδων και η αγωνία τους επικεντρώνεται σε μια -πιθανή- ολική απώλεια.


Αν δεν πάσχεις από βλεφαρίτιδα (μια δερματική νόσος των ματιών που συνοδεύεται από οίδημα, σμήγμα, έντονη φαγούρα) ρίξε το φταίξιμο στη σκληρή μεταχείριση που πιθανώς ασκείς στην περιοχή προσπαθώντας να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και τις σκληρές αδιάβροχες μάσκαρες. Οι  συμβουλές μου για να ενδυναμώσεις τις βλεφαρίδες σου είναι οι εξής:

  • Άπλωνε κάθε βράδυ λίγο καστορέλαιο στα βλέφαρά σου.

  • Αφαίρεσε πολύ προσεκτικά το μακιγιάζ των ματιών χρησιμοποιώντας ειδικά ελαιώδη ντεμακιγιάζ ματιών που βοηθούν τη μάσκαρα να φεύγει ευκολότερα.

  • Μην τρίβεις τις βλεφαρίδες σου.

  • Αν χρησιμοποιείς ψαλίδι για να γυρίζεις τις βλεφαρίδες σου φρόντισε να είναι πάντα καθαρό και να  εκτελείς ήπιες κινήσεις.


Θέλεις να ξέρεις τι ακριβώς είναι οι κρέμες BB Cream;


Καταρχήν, για να μη παρεξηγηθούμε, το BB Cream δεν αφορά σε μάρκα προϊόντος, αλλά στην ονομασία που έχει δοθεί στις πολυχρηστικές εκείνες κρέμες οι οποίες συνδυάζουν πολύ επιτυχημένα και αποτελεσματικά την ενυδατική κρέμα, το make up για ανάλαφρη κάλυψη και ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα, μαζί με αντηλιακή κρέμα μέτριας προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Με λίγα λόγια, οι Blemish Balm (BB) κρέμες κατορθώνουν να  συγκεντρώνουν τρία βασικά βήματα της καθημερινής  γυναικείας φροντίδας σε ένα και μάλιστα, στην τιμή του ενός!


Είσαι 27 χρονών και φοβάσαι ότι θα γεμίσεις ρυτίδες;


Κάνε την εφαρμογή του αντηλιακού μέρος της ρουτίνας πριν την έξοδό σου από σπίτι χειμώνα καλοκαίρι ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά. Διάλεξε όποια μάρκα θέλεις, και σιγουρέψου  ότι το αντηλιακό σου έχει  δείκτη 15 με 20 και ολική προστασία από την UVA-UVB ακτινοβολία. Άπλωνέ το σε όλο το πρόσωπο, και το λαιμό μετά την ενυδατική σου κρέμα (κάτι που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας)


Μήπως η κυτταρίτιδα σαμποτάρει την εμφανισή σου;


Ψάξε για κρέμες με καφεΐνη και ρετινόλη. Είναι δυο συστατικά που, όπως έχει αποδειχθεί σε κλινικές έρευνες, συρρικνώνουν τα λιποκύτταρα. Επιπλέον η ρετινόλη έχει την ιδιότητα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα καθιστώντας το πιο ελαστικό και παχύτερο ταυτοχρόνως –έτσι κρύβεται πιο εύκολα η κυτταρίτιδα κάτω από αυτό.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i