Ο Φρεσκούλης προσέφερε 16 αγκαλιές με φρούτα και λαχανικά σε κοινωφελείς φορείς

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του 2021 ως "Διεθνούς Έτους Φρούτων και Λαχανικών" (IYFV 2021) από τον ΟΗΕ

Φρεσκούλης

Σταθερά προσηλωμένη στους στόχους ΕΚΕ και με αφορμή την απόφαση του ΟΗΕ να ορίσει το 2021 "Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών", η εταιρεία Eurocatering αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος που υλοποιεί από το 2016, με την υποστήριξη 16 επιπλέον κοινωφελών φορέων.

Φρεσκούλης

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της κοινωνικής δράσης που σχεδίασε και υλοποίησε μέσα από το λογαριασμό του Φρεσκούλη στο Instagram και με τη συμβολή της ΜΚΟ "Μπορούμε" στη δημιουργία της λίστας με τους φορείς, η εταιρεία προσέφερε συνολικά 18 τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καλύπτοντας τις ανάγκες 1.067 ωφελούμενων σε 16 κοινωφελείς φορείς. 

Φρεσκούλης

Με την πολύτιμη συμμετοχή 12 αγαπητών προσώπων που έχουν σχέση με τη διατροφή όπως οι: Χρόνης Δαμαλάς, Μάνος Δημητρούλης, Έφη Κολοβέρου, Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Λουκάκος, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Madame Ginger, Mamatsita, Απόστολος Ρουβάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Αγγελική Σπανού και η Ελένη Ψυχούλη το κοινό κλήθηκε να στηρίξει με την ψήφο του 12 από τους συνολικά 16 κοινωφελείς φορείς που περιλαμβάνονταν στη λίστα του Φρεσκούλη, με στόχο να δοθούν 12 αγκαλιές με φρούτα και λαχανικά, μια για κάθε μήνα του 2021, Διεθνούς Έτους Φρούτων και Λαχανικών. 

Έτσι, τα 12 ιδρύματα που επιλέχθηκαν από το κοινό και τα οποία υποστήριξε μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η εταιρεία, είναι:

 • η "Στέγη Νέων" των Παιδικών Χωριών SOS
 • η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου "Ελπίδα"
 • το Ίδρυμα για Παιδιά με Νοητική Υστέρηση "Μέριμνα"
 • το Άσυλο Ανιάτων Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ)
 • ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών "Φοίβη"
 • ο Σύλλογος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους Πνοή Αγάπης
 • η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Λάρισας
 • η Ιατρική Παρέμβασις MEDICAL INTERVENTION
 • το Οικοτροφείο Ελευθερία Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων Νομού Λάρισας
 • το Χριστιανικό Στέκι Διακονίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης
 • η Κοινωνική Αλληλεγγύη - (Άσυλο Ανιάτων Πάτρας) "Η Αγία Ευφροσύνη"
 • η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Θεσσαλονίκης

Ωστόσο, κανένα ίδρυμα δεν εξαιρέθηκε από τη δράση στήριξης καθώς ο Φρεσκούλης τελικά προσέφερε φρούτα, λαχανικά και αυγά και στα επιπλέον 4 ιδρύματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα και συγκεκριμένα στη Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος", το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Άγιος Πολύκαρπος", τον Οργανισμό "Πλησίον" και το Οικοτροφείο "Θάλπος".

Σχετικά με την Eurocatering:

H Eurocatering ΑΕ είναι μία μεγάλη ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 και συνδέεται εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Η δραστηριότητά της εταιρείας περιλαμβάνει τη διαλογή, την τυποποίηση και τη διάθεση οπωροκηπευτικών κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα. Από το 2004, σύστησε στο κοινό τις έτοιμες σαλάτες ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ. Όραμα της Eurocatering είναι να φέρνει καθημερινά υγεία στο τραπέζι, αποτελώντας την πρώτη και καλύτερη πηγή οπωροκηπευτικών ανώτερης ποιότητας και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με φρεσκάδα, ευρωστία, πάθος και ευελιξία. Σήμερα διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά και κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i