Χάσε κιλά στη δουλειά με έναν έξυπνο τρόπο

Εάν θέλεις να χάσεις κιλά στη δουλειά βάλτο στα μηνίαια project του γραφείου.

συνάδελφοι χάνουν κιλά στη δουλεια istock

Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας για να είσαι σε φόρμα και σε καλή φυσική κατάσταση; Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τους συναδέλφους σου σ' ένα συλλογικό στόχο όπως π.χ. το να χάσετε 4 κιλά όλοι μαζί σε ένα μήνα.

"Το αίσθημα της κοινής επιτυχίας φέρνει ενθουσιασμό στους υπαλλήλους και τους ενεργοποιεί έτσι ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους" αναφέρει ο Ροντ Ντίσμαν, Ph.D. και διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι για να χάσεις βάρος;

Δοκίμασέ το κι εσύ στο γραφείο

Πάρε πρωτοβουλία, οργάνωσε την ομάδα σου και δώσε της κίνητρα – όπως επιβράβευση με κρασί ή με μια ημέρα spa – προκειμένου να κατακτήσετε όλοι μαζί το στόχο της συστηματικής φυσικής δραστηριότητας και καλής υγείας. Πώς θα τα καταφέρετε:

  • Διοργάνωσε μια πρόκληση υγείας: Δημιούργησε μια φιλική προς τον ανταγωνισμό πρόκληση, όπως μέτρημα βημάτων, κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών ή μείωση της πρόσληψης ζάχαρης.
  • Πρόσφερε κίνητρα: Δώστε μικρά βραβεία ή αναγνώριση στους συναδέλφους που σημειώνουν πρόοδο στους στόχους υγείας τους.
  • Διοργάνωσε δραστηριότητες άσκησης: Προγραμμάτισε ομαδικές βόλτες, διαλειμματικές ασκήσεις ή μαθήματα γυμναστικής στο χώρο εργασίας.
  • Μοιραστείτε συνταγές και συμβουλές: Δημιουργήστε ένα online forum ή μια ομάδα συζήτησης όπου οι συνάδελφοι μπορούν να μοιραστούν υγιεινές συνταγές, συμβουλές άσκησης και ιστορίες επιτυχίας.
  • Βάλτε κανόνες: Για παράδειγμα όταν κάποιος γιορτάζει μη φέρνετε γλυκά αλλά φρούτα. 
  • Σεβάσου τις ατομικές επιλογές: Κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Απόφυγε πιέσεις ή κριτική, και ενθάρρυνε την αυτονομία στην υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Πόσα κιλά μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i