istock
Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό το σπιτικό παγωτό γρανίτα είναι η τέλεια λύση για γλυκό, για μικρούς και μεγάλους! Είναι πανεύκολο και μπορεί να γίνει με κεράσια, φράουλες, μούρα ή και βερίκοκα.
Για την γρανίτα θα χρειαστείς:
Μερίδες: 3 ξυλάκια παγωτό
- 4-5 μικρά ροδάκινα, σε κομμάτια
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 1/3 ποτηριού κρέμα καρύδας
- λίγο χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα θα χρειαστείς:
- 3 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
- 1-2 κ.τ.σ κακάο
- 3 κ.τ.σ λάδι καρύδας
- 2 κ.τ.σ μέλι (δοκιμάστε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το παγωτό)
Προαιρετικά:
- ξηρούς καρπούς, σπασμένους
- ανθό αλατιού
Οδηγίες
- Κόβεις το φρούτο σε κομμάτια και τα μεταφέρεις σε τηγάνι.
- Προσθέτεις λίγο ζεστό νερό και αφήνεις το φρούτο να βγάλει τα υγρά του. Συμπληρώνεις με μέλι, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
- Αφήνεις το μίγμα να κρυώσει και μεταφέρεις σε μίξερ, μαζί με την κρέμα καρύδας και λίγο χυμό λεμονιού.
- Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γεμίζεις τις φόρμες σιλικόνης, αφού πρώτα έχουμε περάσει στη φόρμα τα ξυλάκια παγωτού.
- Με ένα ξυλάκι, αφαιρείς την έξτρα γρανίτα από τις φόρμες, ώστε να "ισιώσει" το παγωτό και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όσο παγώνει η γρανίτα, σε ένα ποτήρι φτιάχνεις τη σοκολάτα ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά.
- Ξεφορμάρεις τις γρανίτες και τις βουτάς στη σοκολάτα. Τις σηκώνεις και αφήνεις τη σοκολάτα να καλύψει όλη τη γρανίτα.
- Πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς και τον ανθό αλατιού και μόλις παγώσει τελείως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή για να ξαναμπεί στην κατάψυξη!
Καλή απόλαυση!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr