Δύο ασκήσεις για κορμό που θα "κάψουν" την κοιλιά σου (αλλά θα σου αρέσει!)

2 ασκήσεις για τον κορμό, άκρως αποτελεσματικές που θα συνδυάσεις με τις υπόλοιπες τέσσερις ασκήσεις του προγράμματος για σύσφιξη σε όλο το σώμα.

shutterstock_710409175 By Doronin Denis

Η στρατηγική του προπονητή

"Το σώμα σου δε στηρίζεται κάπου την ώρα των ασκήσεων, γι’ αυτό ξεκίνα με πιο χαλαρό λάστιχο", λέει ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, personal trainer και προσθέτει: "Όταν μπορείς να διατηρήσεις τη σωστή στάση, τότε μπορείς να αυξήσεις την αντίσταση. Με τον καιρό θα αυξήσεις την έκταση των κινήσεων, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκληρότερο λάστιχο".

Στήριξη V με ανοίγματα

Ασκεί το μέσο κορμό, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης. Πέρασε το κέντρο του λάστιχου γύρω από τα πέλματα και πιάσε τις άκρες με τα χέρια. Σήκωσε τον κορμό, γείρε λίγο προς τα πίσω και σήκωσε τα πόδια, ώστε οι γάμπες να είναι παράλληλες με το πάτωμα. Τέντωσε τα χέρια δίπλα στα γόνατα, σχηματίζοντας ένα V, με τις παλάμες να κοιτούν τα πέλματα. Κρατώντας τα πόδια ακίνητα, τέντωσε τα χέρια στο πλάι, στο ύψος των ώμων (εικόνα). Επίστρεψε στη θέση V και επανάλαβε. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις.

Πλάγια κάμψη κορμού με κάμψη δικέφαλου

Ασκεί το μέσο κορμό και τους δικέφαλους. Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά και το αριστερό πέλμα να πατάει στην άκρη του λάστιχου. Κράτα την άλλη άκρη με το αριστερό χέρι. Βάλε τη δεξιά παλάμη πίσω από το κεφάλι. Γείρε προς τα αριστερά και τύλιξε το λάστιχο γύρω από την παλάμη, ώστε να είναι σχετικά σφιχτό. Κρατώντας τους γοφούς σταθερούς, σήκω όρθια ώστε ο κορμός σου να είναι ίσιος και τράβηξε το αριστερό χέρι στον ώμο (εικόνα). Επίστρεψε στην αρχική στάση και επανάλαβε. Εκτέλεσε 12-20 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Για τις πρώτες δύο ασκήσεις, κάνε κλικ εδώ Για τις δύο επόμενες ασκήσεις, κάνε κλικ εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i