Ασκήσεις που διώχνουν την κυτταρίτιδα στα πόδια (Κύκλος 1ος)

Ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα και εξαφάνισε την κυτταρίτιδα στα πόδια. Εάν δεν διαθέτεις αρκετό χρόνο μέχρι την παραλία, θα πρέπει να γυμνάζεσαι πιο εντατικά.

askiseis-kittaritida

Οι μέρες των παρεό είναι μετρημένες: ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα, εξαφάνισε την κυτταρίτιδα στα πόδια και δε θα χρειάζεσαι καμία κάλυψη. Εάν θέλεις να τα χάσεις όλα σε λίγες μόνο εβδομάδες, θα χρειαστεί να εντατικοποιήσεις κάπως τις προπονήσεις σου.

Οι ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας που σου προτείνουμε συνδυάζουν τα βαράκια με λάστιχο, για την ενίσχυση της μυϊκής ενδυνάμωσης έως και τρεις φορές σε σχέση με το να χρησιμοποιούσες μόνο ελεύθερα βάρη.

Επιπλέον, στη μέση της προπόνησης θα εκτελείς μία άσκηση αεροβικής χρησιμοποιώντας μπάλα γυμναστικής*. Αυτή η δημιουργική άσκηση εκτοξεύει την καύση θερμίδων και τη διατηρεί υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Συνδύασε το πρόγραμμα με υγιεινή διατροφή και σύντομα και το τελευταίο ίχνος χαλάρωσης θα είναι παρελθόν.

Το πρόγραμμα για την κυτταρίτιδα στα πόδια και πώς λειτουργεί

Τρεις φορές την εβδομάδα εκτέλεσε κάθε άσκηση με τη σειρά για 60 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε όλη την αλληλουχία δύο φορές. Τέσσερις φορές την εδομάδα κάνε αεροβική για 30-60 λεπτά.

Θα χρειαστείς Λάστιχο με λαβές, ένα ζευγάρι βαράκια 2-3 κιλών και μπάλα γυμναστικής.

Ξεκινάμε με τις δύο πρώτες ασκήσεις.

Ασκήσεις που διώχνουν την κυτταρίτιδα στα πόδια (Κύκλος 1ος) - εικόνα 1

1. Προβολές με λάστιχο: Ασκεί γλουτούς, πόδια, ώμους

Στάσου όρθια με το δεξί πέλμα στη μέση του λάστιχου, κρατώντας σε κάθε χέρι τη μία λαβή και το ένα βαράκι, με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη. Κάνε ένα βήμα προς τα πίσω και δεξιά με το αριστερό πόδι και λύγισε τα γόνατα (Α). Σήκω όρθια, φέρνοντας το αριστερό γόνατο μέχρι το ύψος των γοφών, ενώ ταυτόχρονα τεντώνεις το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι (Β). Χαμήλωσε το χέρι και φέρε ξανά πίσω το αριστερό πόδι για να επιστρέψεις στην αρχική στάση. Άλλαξε πλευρές έπειτα από 30 δευτερόλεπτα.

Ασκήσεις που διώχνουν την κυτταρίτιδα στα πόδια (Κύκλος 1ος) - εικόνα 2

Δες κι εδώ ασκήσεις για τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα!

2. Κάμψεις δικεφάλων με λάστιχο: Ασκεί τους δικέφαλους

Στάσου όρθια με τα πέλματα ελαφρώς ανοιχτά, στο κέντρο του λάστιχου. Κράτα τις λαβές και δύο βαράκια και τέντωσε τα χέρια μπροστά στους μηρούς, με τις παλάμες να κοιτούν μπροστά. Σήκωσε τα βαράκια στους ώμους (εικόνα) και τέντωσε τα χέρια για να επιστρέψεις στην αρχική στάση.

*Η δυναμική αερόβια άσκηση: Άλμα τα με μπάλα: Ασκεί πόδια, γλουτούς και κοιλιακούς

Στάσου όρθια κρατώντας την μπάλα γυμναστικής μπροστά σου, με τα χέρια τεντωμένα. Πήδηξε αριστερά, τεντώνοντας το δεξί πόδι πίσω και αριστερά, ενώ φέρνεις την μπάλα προς το δεξί πέλμα (εικόνα). Πήδηξε δεξιά, τεντώνοντας το δεξί πόδι πίσω και φέρνοντας την μπάλα προς το αριστερό πέλμα. Συνέχισε κάνοντας γρήγορα πηδηματάκια από τη μία πλευρά στην άλλη.

anticellu4

Όταν όλο το πρόγραμμα ανέβει στον αέρα, εκτέλεσέ το όλο μαζί! Θα έχεις μάθει να εκτελείς τις ασκήσεις λίγες, λίγες με κλειστά μάτια.

Ασκήσεις που διώχνουν την κυτταρίτιδα στα πόδια (Κύκλος 1ος) - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i