Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις με kettlebell για δυνατή κοιλιά πάνω στο στεπ

Αυτή η απαιτητική προπόνηση χρησιμοποιεί 2 κλασικά εργαλεία για τονωμένο κορμί: το kettlebell και ένα step. Σήμερα ασκούμε την κοιλιά πάνω στο στεπ.

young-woman-doing-kettlebell-exercise-at-gym-picture-id627975556 Credit:Emir Memedovski

«Οι δυναμικές ασκήσεις με kettlebell αυξάνουν τον καρδιακό παλμό και δυναμώνουν την καρδιά. Κι επειδή το βάρος είναι ασταθές, ο μέσος κορμός δουλεύει καθ’ όλη τη διάρκειά τους» τονίζει η Lorna Kleidman, που δημιούργησε το μάθημα και σχεδίασε αυτήν εδώ την προπόνηση. «Η άσκηση σε πλατφόρμα», προσθέτει, «αυξάνει την αερόβια προσπάθεια και την καύση θερμίδων». Δοκίμασε είτε μεμονωμένα τις παρακάτω ασκήσεις είτε την ολοκληρωμένη 30λεπτη προπόνηση. Τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι εκπληκτικά!

Για να δεις όλες τις ασκήσεις της προπόνησης κάνε κλικ εδώ!

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, εκτέλεσε 1 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά, σταματώντας για ξεκούραση για 30-60 δευτερόλεπτα ενδιάμεσα στις ασκήσεις. Επανάλαβε όλο το πρόγραμμα δύο φορές (αν είσαι αρχάρια, εκτέλεσε μόνο 2 γύρους).

Θα χρειαστείς

  • Ένα kettlebell 5-7 κιλών
  • Ένα step

Kettlebell ασκήσεις για κοιλιακούς: Ροκάνισμα «ψαλίδι»

Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις με kettlebell για δυνατή κοιλιά πάνω στο στεπ - εικόνα 1

Γυμνάζει τα πόδια, το μέσο κορμό και τα μπράτσα.

Ξάπλωσε ανάσκελα στο step με τα πόδια τεντωμένα μπροστά. Κράτα το kettlebell με το αριστερό χέρι, με τα δύο χέρια τεντωμένα προς τα έξω στο ύψος των ώμων και τις παλάμες να κοιτούν πάνω. Σήκωσε το δεξί πόδι προς τα πάνω, ενώ σηκώνεις τους ώμους από το step, φέρνοντας το αριστερό χέρι προς το δεξί πόδι (εικόνα). Επίστρεψε στην αρχική στάση. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις και άλλαξε πλευρά για να ολοκληρώσεις το σετ.

Kettlebell ασκήσεις για κοιλιακούς: Καθιστή πάσα

Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις με kettlebell για δυνατή κοιλιά πάνω στο στεπ - εικόνα 2

Γυμνάζει τα πόδια, το μέσο κορμό και τα μπράτσα.

Κάθισε πάνω στο step με τα γόνατα λυγισμένα και τα δάχτυλα των ποδιών στο δάπεδο. Κράτα το kettlebell με το δεξί χέρι και τέντωσε και τα δύο χέρια στα πλάγια. Σήκωσε το αριστερό γόνατο προς το στήθος και πέρασε το kettlebell από κάτω του στο αριστερό χέρι (Α). Αντίστρεψε την κίνηση, χαμηλώνοντας το αριστερό πόδι ενώ σηκώνεις το δεξί γόνατο και πέρασε το kettlebell από κάτω του, πιάνοντάς το με το δεξί χέρι (Β) για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις.

Διάβασε επίσης: Υoga + kettlebells = Οι ασκήσεις που ΚΑΙΝΕ λίπος και κυτταρίτιδα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i