2 ασκήσεις με λάστιχο για όλο το σώμα που αξίζει να δοκιμάσεις

Το λάστιχο ανήκει στον go-to εξοπλισμό που μπορείς να έχεις παντού μαζί σου. Ιδού και οι σούπερ ασκήσεις για να το αξιοποιήσεις σωστά.

ασκήσεις με λάστιχο

Ο πιο σημαντικός στόχος αυτού του προγράμματος με ασκήσεις για κοιλιά πλάκα δεν είναι μόνο να αποκτήσεις τη σιλουέτα που πάντα ονειρευόσουν και μάλιστα άμεσα αλλά και να είσαι πιο υγιής μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Το πρόγραμμα και πώς λειτουργεί

Σχεδιάσαμε για σένα ένα πρόγραμμα που σε βοηθά να χάσεις κιλά και να σφίξεις άμεσα. Εκτέλεσε αυτές τις ασκήσεις μαζί με τακτική αεροβική και θα φορέσεις ένα νούμερο μικρότερο πολύ γρήγορα! Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ολοκλήρωσε 1 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά χωρίς ξεκούραση. Επανάλαβε την αλληλουχία δύο φορές. Τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα κάνε αεροβική προπόνηση καύσης λίπους.

Θα χρειαστείς

Ένα λάστιχο και ένα ζευγάρι αλτήρες 2-4 κιλών.

Κοιλιακοί με λάστιχο στα πόδια

 

askiseis7

Ασκεί τους κοιλιακούς. Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα πάνω από τους γοφούς, τα πέλματα "τσαρούχι", και πέρασε το λάστιχο γύρω από το κέντρο των πελμάτων. Σταύρωσέ το (ώστε να σχηματίζει ένα Χ) και κράτα τις άκρες του με τα χέρια στο πλάι, τους αγκώνες λυγισμένους σε ορθή γωνία να ακουμπούν στο έδαφος και τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη (Α). Σχημάτισε μικρούς κύκλους με τα πόδια σου, ενώ τα κατεβάζεις αργά προς το έδαφος (Β). Πήγαινε όσο πιο χαμηλά μπορείς (χωρίς να σηκωθεί η μέση από έδαφος) και άλλαξε κατεύθυνση στους κύκλους ενώ φέρνεις τα πόδια στην αρχική στάση για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις.

Άρσεις θανάτου με λάστιχο, προσαγωγές ωμοπλατών

 

askiseis3

Ασκεί τους γλουτούς, την πλάτη, τους ώμους και το μέσο κορμό. Κράτα το λάστιχο με τα δύο χέρια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, μπροστά στους γοφούς, με τις παλάμες να κοιτούν τα πόδια – τύλιξέ το γύρω από τα χέρια αν χρειάζεται, ώστε να μην είναι χαλαρό. Μετατόπισε το βάρος σου στο αριστερό πέλμα και ακούμπησε τα δάχτυλα του δεξιού ποδιού αρκετά εκατοστά πιο πίσω. Κρατώντας ίσια την πλάτη και το αριστερό γόνατο, σκύψε μπροστά με τους γοφούς και φέρε το λάστιχο στο ύψος των γονάτων (κρατώντας το κοντά στο σώμα σου). Κοίτα μπροστά (Α). Στάσου όρθια, σφίγγοντας πολύ τους γλουτούς, ενώ σηκώνεις τα χέρια στο ύψος των ώμων και τα ανοίγεις στο πλάι, με τις παλάμες να κοιτούν κάτω (Β). Φέρε τα χέρια μπροστά, χαμήλωσέ τα στο ύψος των γοφών και επανάλαβε. Εκτέλεσε 8 επαναλήψεις και άλλαξε πόδια για να ολοκληρώσεις το σετ.

Για τις πρώτες δύο ασκήσεις του προγράμματος, κάνε κλικ εδώ Για τις δύο επόμενες ασκήσεις του προγράμματος, κάνε κλικ εδώ  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i