Οι ασκήσεις για σφιχτά χέρια και πόδια που θα κάνεις μαζί με την κολλητή σου

Το πρόγραμμα για ζευγάρια που μπορείς να δοκιμάσεις είτε με τη φίλη σου είτε με το σύντροφό σου.

beautiful-women-working-out-in-gym-picture-id623680490 Credit:nd3000

Πώς αποδίδει το πρόγραμμα

Την επόμενη φορά που θα σκέφτεσαι αν πρέπει να πας στο γυμναστήριο ή αν προτιμάς να συναντήσεις μια φίλη, κάνε και τα δύο! Η άσκηση με παρέα όχι μόνο είναι διασκεδαστική, αλλά σου δίνει και κίνητρο να συνεχίσεις. Επιπλέον, οι άνθρωποι που ασκούνται με ένα φίλο έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν τη ρουτίνα από αυτούς που το κάνουν μόνοι τους.

Για να μπορέσεις να γυμναστείς παρέα με τη φίλη σου, ζητήσαμε από τη διάσημη –στην Αμερική– γυμνάστρια Becky Tinney να μοιραστεί μαζί μας τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για ζευγάρια. Έπειτα, ζητήσαμε από τις κολλητές φίλες La La Anthony και Kelly Rowland να τις δοκιμάσουν. «Ακόμη κι όταν μένεις ακίνητη σε μια στάση ενώ η φίλη σου κινείται, σμιλεύεις τους μυς συστέλλοντάς τους ισομετρικά. Μπορείς να διπλασιάσεις την καύση από κάθε άσκηση» τονίζει η γυμνάστρια. Σε 30 λεπτά θα κάψεις σχεδόν 300 θερμίδες και θα ενδυναμώσεις κάθε μυ από την κορυφή ως τα νύχια – έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο για να βγείτε έξω παρέα!

Το πρόγραμμα

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα εκτέλεσε 1 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά, χωρίς ξεκούραση. Σταμάτα, χαλάρωσε για 2 λεπτά και επανάλαβε μία φορά.

Θα χρειαστείς

Μια φίλη, μία μικρή μπάλα γυμναστικής 2-4 κιλών και ένα λάστιχο.

3. Κάμψεις δικεφάλων

kollitiki3

Ασκεί τους δικεφάλους και τους τρικεφάλους.

Κράτα ή τις λαβές του λάστιχου με τα χέρια στα πλάγια, τις παλάμες να κοιτούν μπροστά και στάσου όρθια με την πλάτη γυρισμένη στη φίλη σου και τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Η φίλη στέκεται πίσω σου, κρατώντας το λάστιχο από τη μέση πίσω από την πλάτη της, με τα χέρια τεντωμένα και τις παλάμες να κοιτούν προς τα πίσω, έτσι να είναι τεντωμένο (Α). Τράβηξε τις λαβές προς τους ώμους ενώ η φίλη σου κρατά τα χέρια σταθερά στην αρχική στάση (Β). Χαμήλωσε τα χέρια και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις και άλλαξε θέση με τη φίλη σου για να ολοκληρώσετε το σετ.

4. Βύθιση «τραπεζάκι»kollitiki4

Ασκεί τους τρικεφάλους, τους γλουτούς, τα πόδια και το μέσο κορμό.

Η φίλη σου παίρνει θέση «τραπεζάκι» (ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα, ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους και τους ώμους πάνω από τους καρπούς, με τα δάχτυλα να κοιτούν μπροστά). Με την πλάτη γυρισμένη στη φίλη σου, κάνε κάθισμα και τοποθέτησε τις παλάμες πάνω από τα γόνατά της, με τα δάχτυλά σου να κοιτούν μπροστά. Τέντωσε τα χέρια και μετακίνησε τους γοφούς ακριβώς μπροστά από τα γόνατα της φίλη σου. Λύγισε τους αγκώνες προς τα πίσω, χαμηλώνοντας τους γλουτούς προς τα πέλματά της (εικόνα). Τέντωσε τα χέρια και επανάλαβε. Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις και άλλαξε θέση με τη φίλη σου για να ολοκληρώσετε το σετ.

Δες τις δύο πρώτες ασκήσεις εδώ και τις επόμενες ασκήσεις εδώ.

Κι άλλες ιδέες για γυμναστική σε ζευγάρια εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i