
Βίδες όπως δεν τις έχεις δοκιμάσει ξανά με σάλτσα σόγιας και συνταγή από τη διαιτολόγο.
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 500γρ. βίδες ολικής αλέσεως
- 250γρ σόγια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκιες ντομάτες
- χυμός ντομάτας
- 2 κουτ. κέτσαπ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 ξύλο κανέλας
- κόκκινο πιπέρι, αλάτι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Εκτελείτε την σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Αχνίζετε το κρεμμύδι με λίγο νερό.
Τρίβετε το σκόρδο και το προσθέτετε στο κρεμμύδι. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και την σόγια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.
Όταν η σάλτσα πήξει, την περιχύνετε πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Από την Αναστασία Κόκκαλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr