Mπρουσκέτα με ντομάτα και αγκινάρα: λιγούρες τέλος

Η μπρουσκέτα αποτελεί το ιδανικό σνακ για κάθε κορίτσι που λιγουρεύεται κάτι νόστιμο αλλά ελαφρύ.

04.03.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Mπρουσκέτα με 
ντομάτα και 
αγκινάρα: λιγούρες 
τέλος

Μπρουσκέτες με ντομάτα και αγκινάρα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 7'

Χρόνος μαγειρέματος: 2'

Υλικά

2 ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζ. καρδιές αγκινάρας, φρέσκιες ή κονσέρβα στραγγισμένες

1/2 φλιτζ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1/2 φλιτζ. ψημένα καρύδια, ψιλοκομμένα

1/2 λεμόνι, στυμμένο και ξυσμένο

1/4 φλιτζ. συν 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

4 χοντρές φέτες τσιαπάτα ή χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο. Κόψε σε χοντρά κομμάτια τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάλ' τα στο μούλτι μαζί με τις καρδιές αγκινάρας, τα καρύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Χτύπησέ τα να ανακατευτούν, αλλά να μην γίνουν εντελώς πολτός. 

Βάλε τις φέτες ψωμιού σε ταψί και ψήσ' τες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πέρασε ελαφρά με το πινέλο τις φέτες με το 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα ντομάτας και αγκινάρας από πάνω και σερβίρισε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 φέτα): 340 θερμίδες, 23 γραμμ. λιπαρά (58% των θερμίδων), 3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 28 γραμμ. υδατάνθρακες, 9 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 91 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 336 mg νάτριο.

Περισσότερα από Bikini Body '13

#shapegreece