Ψητό λαβράκι στο αλουμινόχαρτο με μάραθο

Αυτό το λαβράκι στο αλουμινόχαρτο είναι απίστευτα light και πολύ γευστικό, γιατί έχει πολλά μπαχαρικά .

07.05.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Ψητό λαβράκι στο αλουμινόχαρτο με μάραθο
Μερίδες 2: Προετοιμασία:10 λεπτά- Εκτέλεση 15 λεπτά

Υλικά

  • μια χεριά άνηθο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά σπόρους άνηθου
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1κουταλιά του γλυκού σπόρους μουστάρδας ή μουστάρδα
  • ½ κουταλιά κουρκούμη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 βοβλό μάραθου ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό λαβράκι (300γραμμάρια) χωρίς λέπια και εντόσθια
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • μια χεριά κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Δες κι εδώ τη συνταγή για λυθρίνι πουτανέσκα, έτοιμο σε 15 λεπτά!

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύεις όλα τα μπαχάρια και παίρνεις ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.Τοποθετείς μυρωδικά και μπαχάρια σκόρπια (τη μισή ποσότητα) και κατόπιν επάνω τους μπαίνει ο τεμαχισμένος βολβός μάραθου.
Τοποθετείς το λαβράκι αλατοπιπερώνεις και τρίβεις όλα τα συστατικά πάνω στο ψάρι. Από πάνω μπαίνει το λεμόνι. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και κλείνεις προσεκτικά τις γωνίες του αλουμινόχαρτου μέχρι να γίνει πακετάκι το ψάρι σου.
Τοποθετείς σε πυρέξ μέσα στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά. Ανοίγεις το αλουμινόχαρτο και σερβίρεις με φυλλαράκια κόλιανδρου και λεμονάκι.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

241 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά(κορεσμένα 1 γραμμάρια), 6 γραμμ.Υδατάνθρακες, 32 γραμμ. πρωτεΐνη,4 γραμμ.φυτικές ίνες,σάκχαρα 1 γραμμάρια

Περισσότερα από Bikini Body '13

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.