Πώς θα φτιάξεις το ιαπωνικό χορτοφαγικό mazemen με ό,τι έχεις στο ψυγείο σου!

To κλασικό ramen ανανεωμένο

05.09.2018

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Ιαπωνική κουζίνα

Η συνταγή αυτή ονομάζεται mazemen και οφείλει τη γεύση της στη στιβαρή σάλτσα αντί στο ζωμό, όπως στο κλασικό ramen, και θα τη φτιάξεις σε λίγα μόλις λεπτά.

Δες επίσης: Αλμυρά σνακ με καρπούζι: Οι πιο ωραίες ιδέες από το Instagram

Ιαπωνική κουζίνα: Χορτοφαγικό mazemen – Υλικά:

  • 2 κ.σ. ξίδι από ρύζι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. λάδι τσίλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 225 γρ. ramen noodles
  • 1 φλ. πράσινο κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο ή μαρούλι
  • 1 φλ. καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλ. αγγούρι κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σε σπιρτόξυλα
  • 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φέτες κρεμμυδιού για γαρνίρισμα
  • Nori (φύκια) ψημένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, για γαρνίρισμα
Μερίδες: 2, Χρόνος: 10 λεπτά

Δες επίσης: Άλειμμα σοκολάτας με φουντούκι: να πώς θα φτιάξεις σπιτική πραλίνα

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε με ένα κουτάλι το ρυζόξιδο και τα λάδια. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι. Άφησέ τα στην άκρη. Βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στράγγισέ τα καλά. Ανάμειξέ τα με τη σάλτσα και μοίρασέ τα στα μπολ. Μοίρασε από πάνω τα λαχανικά. Γάρνιρε με το κρεμμύδι και τα nori και σέρβιρε.

Editor's Picks

Περισσότερα από Bikini Body '13

#shapegreece