«Μπορούμε» | Το νέο, συγκινητικό βίντεο της ΜΚΟ σε κάνει να σκεφτείς ξανά πριν πετάξεις το φαγητό που περίσσεψε

“Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου” μάς καλεί να συμβάλλουμε στη λύση του υποσιτισμού για να μην πάει καμία μερίδα φαγητού χαμένη

«Μπορούμε» | Το νέο, συγκινητικό βίντεο της ΜΚΟ σε κάνει να σκεφτείς ξανά πριν πετάξεις το φαγητό που περίσσεψε

Το νέο, συγκινητικό βίντεο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, «Μπορούμε», με τίτλο «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου», κυκλοφόρησε μέσα από τη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook και σίγουρα δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη!

Πρόκειται για την ιστορία ενός μοναχικού κάδου που ενημερώνει πως το «Μπορούμε» σώζει καθημερινά περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού και έχει προσφέρει συνολικά 16.000.000+ μερίδες φαγητού σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ενώ παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους καθημερινά σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών.

Χαρακτηριστικά:

-1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σε ετήσια βάση.

-173 κιλά τροφίμων σπαταλά κάθε Ευρωπαίος, σε ετήσια βάση.

-793.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Η σπατάλη της Ευρώπης μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας.

 Το «Μπορούμε» έχει διαθέσει 40 τόνους φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ενώ η ολιστική προσέγγιση του στο θέμα σπατάλης τροφίμων οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού προσφοράς, χάρη στον οποίο 1€ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προσφερόμενες μερίδες.

Γίνε και εσύ ένας από τους 500+ εθελοντές που έχουν στηρίξει το «Μπορούμε».

Μαζί σου, σίγουρα Μπορούμε περισσότερα. Στήριξε κι εσύ την προσπάθεια του «Μπορούμε» ώστε να μην πηγαίνει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!

Το βίντεο είναι παραγωγή της Foss Productions, το σενάριο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μελιτάς από την Bold Ogilvy σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζώη, με τη χορηγία της Asset Ogilvy.

“Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου” μάς καλεί να συμβάλλουμε στη λύση του υποσιτισμού για να μην πάει καμία μερίδα φαγητού χαμένη!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i