Αδύνατη ως τις γιορτές: δίαιτα Detox – 2η εβδομάδα

Ο Μάκης Πουνέντης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα τη δική του προσπάθεια για απώλεια βάρους και αποτοξίνωσης μέχρι τις γιορτές.

09.12.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Αδύνατη ως τις 
γιορτές: δίαιτα Detox 
- 2η εβδομάδα
Ιδού η διατροφή που θα ακολουθήσει την εβδομάδα αυτή, ο αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός του Λάμψη 92,3. Ακολούθησε την κι εσύ και δες τα αποτελέσματα στο σώμα σου, αλλά και την πρόοδο του Μάκη!

Eμείς θα παρακολουθούμε την προσπάθεια του Μάκη κι από τα παρακάτω hustags!


#goMakis #ShapeXmas

Η δίαιτα Detox: Η ιδέα ξεκίνησε από τη θεωρία ότι καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τοξίνες, οι οποίες είναι χημικά με επιβλαβείς επιδράσεις στο πεπτικό, το λεμφικό και το γαστρεντερικό όπως και στο δέρμα και τα μαλλιά.

Προκαλούν κόπωση, πονοκεφάλους και αποτελούν τη βάση πολλών χρόνιων παθήσεων. Μία σωστή αποτοξινωτική δίαιτα μπορεί να σε βοηθήσει. Στις επόμενες σελίδες θα βρεις ένα super πρόγραμμα αποτοξίνωσης 15 ημερών που θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις τον οργανισμό σου, να αποκτήσεις ενέργεια, να κοιμηθείς καλύτερα και να χάσεις μέχρι και 5 κιλά.

Τι είναι δίαιτα Detox;
Ο οργανισμός έχει τους δικούς του τρόπους αποτοξίνωσης. Το έντερο έχει τρισεκατομμύρια φιλικά βακτηρίδια, που βοηθούν στην αποβολή των άχρηστων υποπροϊόντων με τα κόπρανα. Στο συκώτι υπάρ-
χουν 2 φάσεις αποτοξίνωσης.

Η φάση 1 περισυλλέγει τις τοξίνες και η φάση 2 τις αποβάλλει, αφού δεσμευτούν από αποτοξινωτικές ουσίες (μέταλλα, ιχνοστοιχεία και θειούχα αμινοξέα). Φυσικά, αποτοξίνωση γίνεται και μέσω των νεφρών
και της διούρησης αλλά και με την εφίδρωση. Οι δίαιτες Detox βοηθούν να αποφορτιστεί το σώμα από τις τοξίνες. Για να γίνει αυτό, προσωρινά σταματάς εντελώς συγκεκριμένες τροφές και μετά τις επανεισάγεις σταδιακά. Ξεκινάς, π.χ., με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο ροφήματα λαχανικών για 1-2 ημέρες. Μετά, για 4-5 ημέρες, προσθέτεις καστανό ρύζι, φρούτα και λαχανικά στον ατμό και, τελικά, και άλλες τροφές.

Απαγορεύονται οι επεξεργασμένες τροφές, το αλκοόλ και το κόκκινο κρέας, το αλεύρι, το αβγό, το τσιγάρο. Η βάση της περιέχει οργανικές τροφές και άφθονο νερό φίλτρου. Σε πολλές συνδυάζεται άσκηση
και σάουνα για να αυξήσεις την εφίδρωση.

Επίσης, προτείνονται συμπληρώματα ή βότανα που αποτοξινώνουν το συκώτι, όπως το γάλα γαϊδουράγκαθου ή η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece