Υγιεινή δίαιτα detox για να απαλλαγείς από το φούσκωμα άμεσα

Μπορεί η λέξη «αποτοξίνωση» να φαίνεται μαγική, αλλά τελικά μπορεί μία δίαιτα detox να κάνει θαύματα;

18.04.2019

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

εχεις διαβασει

δίαιτα detox

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει μια δίαιτα detox;

Κάποιες δίαιτες αποτοξίνωσης, ειδικά αυτές που γίνονται για απώλεια βάρους, είναι ακραίες με αποτέλεσμα, πρώτον, να μην μπορούν να εφαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και, δεύτερον, να χάνεται μόνο νερό και μυϊκός ιστός, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολισμός. Πρέπει, οπωσδήποτε, πριν ξεκινήσεις μία τέτοια δίαιτα να συμβουλευτείς το γιατρό σου. Ειδικά αυτές που χρησιμοποιούνται υπακτικά μπορεί να δημιουργήσουν αφυδάτωση, διαταραχές ηλεκτρολυτών και πεπτικά προβλήματα, αν εφαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στην αρχή, με τη νηστεία, δημιουργείται ένα αίσθημα ευφορίας που δημιουργεί εξάρτηση. Καλό είναι να μην ακολουθείς δίαιτες «μονοφαγίας», αλλά κάποιες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πρωτεΐνη από φασόλια και αβγό, κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι και άπαχο κρέας ελευθέρας βοσκής.

Σε ποιους απευθύνονται αυτές οι δίαιτες;

Μερικές ομάδες είναι πιο ευπαθείς και απαγορεύεται να τις ακολουθήσουν κάποια δίαιτα detox. Αυτά είναι άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υπογλυκαιμίες, διατροφικές διαταραχές, παθήσεις της καρδιάς. Επίσης, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και όσες θηλάζουν.

Δες κι εδώ τη συνταγή για το τέλειο πράσινο smoothie για αποτοξίνωση!

Υπάρχουν αποτοξινωτικές τροφές;

Αποτοξινωτικές τροφές θεωρούνται:

  • Το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αβγό που περιέχουν θειούχα αμινοξέα, όπως η μεθειονίνη και η κυστεΐνη, και
  • αυτά που περιέχουν φυτοθρεπτικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το λαχανάκι Βρυξελλών, η πράσινη πιπεριά, το καρότο, η ντομάτα, η αγκινάρα, τα φυτικά έλαια, τα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece