Χάσε κιλά υγιεινά με τη δίαιτα TLC

Η δίαιτα TLC που σχεδιάστηκε για τη μείωση της χοληστερόλης είναι ό,τι το hot στο αδυνάτισμα

10.11.2014

εχεις διαβασει

Χάσε κιλά υγιεινά με
τη δίαιτα TLC

Τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και site διεθνώς την συμπεριλαμβάνουν στις καλύτερες δίαιτες του 2014. Η δίαιτα TLC σχεδιάστηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της δημόσιας υγείας και της μείωσης της κακής χοληστερόλης.

Το όνομά  της είναι η ακροστοιχίδα των λέξεων Therapeutic Lifestyle Changes, κι αυτό είναι  το μήνυμα που στέλνει: για ένα υγιές σώμα, χρειάζεται να κάνουμε κάποιες «θεραπευτικές» αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.
Στόχος της είναι πέσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα κατά 8-10% σε έξι εβδομάδες και να ανέβουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL).  Η απώλεια βάρους δεν είναι στους πρωταρχικούς στόχους της δίαιτας, είναι όμως ένα το φυσικό αποτέλεσμα του περιορισμού της κατανάλωσης λιπαρών.

  • Στα πλεονεκτήματα της δίαιτας TLC περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί από γιατρούς και θεωρείται ασφαλής για τον καθένα, άντρες γυναίκες, ακόμα και παιδιά.
  • Στα μειονεκτήματα το ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με γεύματα και ποσότητες που μπορείς να καταναλώνεις κάθε μέρα και θα πρέπει ο καθένας να κάνει τις δικές του επιλογές, με βάση τους κανόνες της δίαιτας και,  κατά συνέπεια, να έχει κάποιες βασικές γνώσεις σε θέματα διατροφής.

[related id="21985"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece