Αυτές είναι οι 10 πιο διάσημες και δημοφιλείς δίαιτες ever! Μάθε τα προγράμματα διατροφής τους

Κάποιες από αυτές τις ακούς συχνά –άλλες λίγο λιγότερο-, ποια όμως από αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες είναι κατάλληλη για σένα;

18.10.2018

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

εχεις διαβασει

3 Δίαιτα χωρίς γλουτένη

Δίαιτα χωρίς γλουτένη: Για ποιους και γιατί;

Τι είναι: Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και το ρύζι. Μια αυστηρή δίαιτα αποχής από τη γλουτένη είναι μέχρι στιγμής η μόνη θεραπεία για ανθρώπους με κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων.

Τα υπέρ: Η απώλεια βάρους όταν κόβει κανείς τη γλουτένη σχετίζεται άμεσα με τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν την αποφυγή της. Για παράδειγμα, αν αποφεύγεις τη γλουτένη δεν μπορείς να πέσεις με τα μούτρα στα ψωμάκια στο εστιατόριο, ούτε στα ντόνατς και τα κέικ που συνοδεύουν τον καφέ στην αίθουσα συσκέψεων ή να μοιραστείς μια πίτσα με τον καλό σου μια βραδιά ποδοσφαίρου – οπότε μειώνεις τη συνολική πρόσληψη των θερμίδων σου (που τελικά οδηγεί σε απώλεια βάρους).

Τα κατά: Όταν αντικαταστήσεις κάποια προϊόντα με τα αντίστοιχα χωρίς γλουτένη, μπορεί να δεις μια αύξηση στο βάρος σου. Πολλά από τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με πρόσθετη ζάχαρη και λιπαρά.

Το συμπέρασμα: Θα ήταν πολύ καλύτερο να αυξήσεις τις τροφές με πολλές φυτικές ίνες και να τρως τροφές με γλουτένη που θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα σε βοηθήσουν μακροπρόθεσμα να χάσεις βάρος.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece