Αυτές είναι οι 10 πιο διάσημες και δημοφιλείς δίαιτες ever! Μάθε τα προγράμματα διατροφής τους

Κάποιες από αυτές τις ακούς συχνά –άλλες λίγο λιγότερο-, ποια όμως από αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες είναι κατάλληλη για σένα;

18.10.2018

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

εχεις διαβασει

6 Η δίαιτα του στρατού (Military Diet)

Χάσε έως 2,5 κιλά με τη στρατιωτική δίαιτα (πρόγραμμα 3 ημερών και όλες οι οδηγίες)

Τι είναι: Το πρόγραμμα αυτής της δίαιτας (themilitarydiet.com) μειώνει τη θερμιδική πρόσληψη σε λιγότερες από 1.000 θερμίδες τη μέρα και συμπεριλαμβάνει διαστήματα νηστείας.

Τα υπέρ: Αν είσαι σούπερ πειθαρχημένη, κάποιες μελέτες έχουν δείξει μερικά θετικά συμπεράσματα αναφορικά με τα διαστήματα νηστείας: κάποια απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις.

Τα κατά: Για έναν φυσιολογικό, υγιή άνθρωπο που θέλει να χάσει βάρος τα διαστήματα νηστείας σπάνια είναι ιδανική επιλογή και το να τρως λιγότερες από 1.000 θερμίδες δεν συστήνεται σχεδόν ποτέ. Επιπλέον, τα διαστήματα που δεν θα νηστεύεις είναι πολύ πιθανό να τρως περισσότερο και τροφές που δεν σου κάνουν καλό.

Το συμπέρασμα: Κατηγορηματικά όχι. Είναι προτιμότερο να τρως κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να ισορροπήσεις το σάκχαρο στο αίμα σου και να αποφύγεις τις λιγούρες. Και ποτέ μη δοκιμάζεις μια δίαιτα που σου δίνει λιγότερες από 1.200 θερμίδες τη μέρα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece