Αυτές είναι οι 10 πιο διάσημες και δημοφιλείς δίαιτες ever! Μάθε τα προγράμματα διατροφής τους

Κάποιες από αυτές τις ακούς συχνά –άλλες λίγο λιγότερο-, ποια όμως από αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες είναι κατάλληλη για σένα;

18.10.2018

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

εχεις διαβασει

7 Δίαιτα HCG

Τι είναι: HCG είναι τα αρχικά της «human chorionic gonadotropin – ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης», που είναι μια ορμόνη που παράγεται στο γυναικείο οργανισμό την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αυτό το πρόγραμμα 500-800 θερμίδων σου ζητά να κάνεις με ένεση την εν λόγω ορμόνη και να ακολουθείς διατροφικούς περιορισμούς όπως να τρως ένα λαχανικό ανά γεύμα και να αποφεύγεις την άσκηση.

Τα υπέρ: Κανένα.

Τα κατά: Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration) λέει να την αποφύγεις – το ίδιο λέμε κι εμείς! Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να λιμοκτονείς με μία δίαιτα που μειώνει τόσο δραστικά τις θερμίδες σου και να γεμίζεις το σώμα σου με ορμόνες για να χάσεις βάρος.

Το συμπέρασμα: Οι κίνδυνοι από τη δίαιτα συμπεριλαμβάνουν ανισορροπία ηλεκτρολυτών (η οποία μπορεί να προκαλέσει νευρολογική ανεπάρκεια), πέτρες στη χολή και αρρυθμία. Είναι καλύτερα απλά να την αποφύγεις.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece