Δίαιτα HMR: Τι περιλαμβάνουν οι φάσεις της διατροφής και τι προτείνει η ειδικός;

Δίαιτα HMR: Πρόκειται για μια δίαιτα 30 ετών, που παρ’ όλα αυτά βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων διαιτών και για το 2018!

38546312_123rf : Alena Haurylik

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (ΚΕΚ)  www.coachmydiet.wordpress.com 

Δίαιτα HMR: Η συγκεκριμένη δίαιτα, διαφημίζει πως βασίζεται στην έμφαση των υγιεινών τροφών και στη δημιουργία νέων υγιεινών συνηθειών, οι οποίες όμως θα πρέπει να παγιωθούν και να γίνουν μόνιμες στην πορεία. Τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Φάση 1

Στη φάση 1, για να χάσει κανείς βάρος με αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να καταναλώνει τρία hmr shakes, 2 hmr κυρίως γεύματα και 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Το ζήτημα είναι σε κάθε γεύμα να υπάρχουν φρούτα και λαχανικά, κάτι το οποίο είναι γνωστό και από την μεσογειακή διατροφή.

Αυτό που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον είναι πως δίνεται μεγάλη σημασία και στην απόλαυση, καθώς αυτή είναι σημαντική και για την τήρηση του προγράμματος αλλά και για την αίσθηση του κορεσμού.

«Τα shakes αλλά και τα κυρίως γεύματα προκύπτουν από συγκεκριμένα προϊόντα το οποίο σίγουρα είναι περιοριστικό. Τα συσκευασμένα αυτά τρόφιμα έχουν  συγκεκριμένες προδιαγραφές (σύσταση και θερμίδες μέχρι 230). Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ελεύθερα», τονίζει η ειδικός.

Υπάρχουν αρκετές προτεινόμενες συνταγές, οι οποίες ωστόσο βασίζονται στα είδη που αναφέραμε.

Φάση 2:

Η φάση 2 του προγράμματος είναι η λεγόμενη συντήρηση και διαρκεί τέσσερις με οκτώ εβδομάδες. Σε αυτή μειώνονται τα hmr τρόφιμα σε 14 γεύματα την εβδομάδα και ουσιαστικά υπάρχει μια μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στην ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι τρώνε τα παιδιά των διαιτολόγων: Ιδού τι τρώει η 2 ετών κόρη της Κλειώς Δημητριάδου

Συμπέρασμα

Σίγουρα, λοιπόν δεν πρόκειται για μία διατροφή την οποία μπορεί να εφαρμόσει κάποιος ο οποίος μαγειρεύει για όλη την οικογένεια. Η ιδιαιτερότητα των συσκευασμένων τροφίμων είναι πολύ περιοριστική και σίγουρα θα έχει και μεγαλύτερο κόστος, σε σχέση με το να μαγειρεύει κάνεις ένα φαγητό για όλους.

Στις χώρες στις οποίες υπάρχουν αυτά τα προϊόντα, η διαδικασία περιλαμβάνει την αποστολή τους κατευθείαν στο σπίτι, το οποίο φαίνεται πως είναι αρκετά βολικό και βοηθητικό.

Σε μία φυσιολογική διατροφή καλό είναι να μην υπάρχουν τόσο συγκεκριμένες απαιτήσεις, ειδικά όταν μιλάμε για την εδραίωση υγιεινών συνηθειών. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η δίαιτα δίνει συμβουλές για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, καθώς και για τον τρόπο μαγειρέματος των γευμάτων, γεγονός πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Σαφώς η αντικατάσταση κάποιων γευμάτων με φρούτα και λαχανικά ή με σκευάσματα συγκεκριμένων θερμίδων δεν μπορεί παρά να είναι αποτελεσματική. Τι βάθος χρόνου όμως έχει ρεαλιστικά αυτή η διαδικασία; Και τι θα συμβεί στην μετάβαση από τα σκευάσματα στη συμβατική διατροφή;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i