Ναι στο ψάρι!Φτιάξε λυθρίνι πουτανέσκα σε 15 λεπτά

Αν δεν βρίσκεις τρόπο να εντάξεις το ψάρι στη διατροφή σου, η συνταγή αυτή θα σε αποζημιώσει και με το παραπάπανω!

Λυθρίνι Πουτανέσκα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Υλικά

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

32 ντοματίνια

2 κ.σ. κάππαρη

12 μαύρες ελιές σε λάδι, χωρίς κουκούτσι

6 κ.σ. χοντροκομμένος μαϊντανός

4 φιλέτα των 150 γραμμ. λυθρίνι, χωρίς κόκαλο

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 λεμόνι (πάρε το ξύσμα και κόψ’ το στη μέση)

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 190οC. Βάλε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μεγάλο αντικολλητικό και πυρίμαχο τηγάνι και σοτάρισέ το σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε τις ντομάτες και συνέχισε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε την κάππαρη, τις ελιές και το μαϊντανό και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει.

2. Πασπάλισε το λυθρίνι με αλατοπίπερο και βάλε την πλευρά με την πέτσα πάνω από τα λαχανικά. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν παντού τα φιλέτα.

3. Βάλε τα φιλέτα σε 4 πιάτα. Πρόσθεσε 1/4 κ.γ. ξύσμα μαζί με το χυμό μισού λεμονιού στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά. Γαρνίρισε το ψάρι με τη σάλτσα και σέρβιρε αμέσως.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i