Τι να τρως το βράδυ μετά το γυμναστήριο;

Οι ιδανικές διατροφικές επιλογές για μετά το γυμναστήριο. Η Διαιτολόγος απαντά!

27.03.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Τι να τρως το βράδυ
Ερώτηση: Όταν επιστρέφω από το γυμναστήριο το βράδυ, μετά από ασκήσεις με βάρη, νιώθω μεγάλη πείνα και δεν μου αρκεί ένα τοστ ή μια σαλάτα. Τι μπορώ να τρώω ώστε να μένω χορτάτη και να μην γεμίζω θερμίδες.  Το είδος και η ποσότητα του φαγητού μετά το γυμναστήριο, ειδικά μετά από προπόνηση με βάρη, πρέπει να προσαρμόζονται στο είδος και τους στόχους της προπόνησης. Τι να τρως το βράδυ λοιπόν μετά τη γυμναστική;

Εάν, για παράδειγμα, ο στόχος της προπόνησης είναι η αύξηση της μυικής μάζας, τότε το τοστ και η σαλάτα μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του οργανισμού σου, οπότε θα χρειαστεί να προσθέσεις πχ επιπλέον τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα στο τοστ ή βραστά αβγά και κατίκι ή cottage στη σαλάτα ή να προτιμήσεις ένα φιλέτο με λίγο καστανό ρύζι και φέτες ψητά λαχανικά.

Εάν όμως με τη προπόνηση και τη διατροφή σου στοχεύεις στην απώλεια βάρους, τότε θα πρέπει είτε να αρκεστείς στο τοστ αλλά αντί για ωμή σαλάτα να επιλέξεις βραστά ή φέτες από ψητά λαχανικά (που είναι πιο χορταστικά) ή να επιλέξεις κάποιο άλλο γεύμα που προκαλεί κορεσμό.

Τι να τρως το βράδυ μετά το γυμναστήριο; Να μερικές ιδανικές ιδέες:

* ημιάπαχο γάλα με κουάκερ και λίγα αμύγδαλα
* μια ομελέτα με 1-2 ολόκληρα αβγά και έξτρα ασπράδια
* 1-2 φέτες γαλοπούλα και μια πολύχρωμη σαλάτα εποχής
* μία χορτόσουπα με ποικιλία λαχανικών και λίγο κατίκι
* ημιάπαχο γιαούρτι με 1-2 φρούτα εποχής σε μικρά κομμάτια και κανέλλα.

Ο διαιτολόγος του γυμναστηρίου σου (αν υπάρχει) και ο προπονητής σου (που γνωρίζει το πρόγραμμα και πιθανόν τις ανάγκες σου) μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλεξεις τα πιο κατάλληλα βραδινά γεύματα ανάλογα με τους στόχους σου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece