4 στιγμές αδυναμίας που καταστρέφουν τη δίαιτα

Σε έναν ιδανικό κόσμο, εσύ σε μία δίαιτα θα σήμαινε πως ζεις σε έναν τροπικό παράδεισο, με όλο το χρόνο που χρειάζεσαι για να ξεκουραστείς όσο θέλεις, να χαλαρώσεις και να εστιάσεις στην υγεία σου.

27.03.2014

εχεις διαβασει

4 στιγμές αδυναμίας που καταστρέφουν τη δίαιτα

Όπως όμως γνωρίζουμε όλες, η δίαιτα zen δεν υπάρχει στην πραγματικότητα – ανάμεσα στη δουλειά, την προπόνηση και τις συναντήσεις με τους φίλους και την οικογένεια, η ζωή συχνά βρίσκει τον τρόπο να ξεφύγει από από το πρόγραμμά σου για υγιεινή διατροφή.

 
 Γνωρίζοντάς το αυτό, Βρετανοί ερευνητές προσπάθησαν να βρουν ποιες ακριβώς είναι οι καταστάσεις στην καθημερινότητα που σε κάνουν να χαλάς τη δίαιτά σου. Και τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Annals of Behavioral Medicine, υποδεικνύουν ότι είναι πιο πιθανό να ξεφύγεις από το πρόγραμμά σου για υγιεινή διατροφή όταν

α) είναι αργά τη νύχτα,

β) είσαι κουρασμένη,

γ) έχει μπει στη μέση αλκοόλ ή

δ) όταν έχεις βγει με φίλους.

Τώρα, πώς κατέληξαν οι ερευνητές με αυτό τον κατάλογο; Ρώτησαν 80 ανθρώπους που ακολουθούσαν κάποια δίαιτα, κυρίως γυναίκες, να καταγράψουν τους πειρασμούς τους για μία περίοδο επτά ημερών.

Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν εκείνες τις στιγμές αδυναμίας, τις σκέφτονταν και αν τελικά έκλεψαν! Αποδεικνύεται πως ενέδωσαν στον πειρασμό λίγο πάνω από τις μισές φορές.

Για περισσότερες δίαιτες, κάνε κλικ στη φωτογραφία

4 στιγμές αδυναμίας που καταστρέφουν τη δίαιτα

[related id="17159"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece