Το πιο εύκολο αδυνάτισμα: Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου και χάσε κιλά ΕΤΣΙ!

Μάθε πώς μπορεί η λειτουργία της μνήμης σου να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και να τρως πιο υγιεινά.

25.01.2017

Γράφει: Ελένη Καραγιάννη

Μήπως θυμάσαι τι έφαγες σήμερα για πρωινό; Εάν η απάντηση είναι «ναι», έχεις μόλις κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στο να διατηρήσεις υπό έλεγχο το βάρος σου για σήμερα.

Το πιο εύκολο αδυνάτισμα: Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου και χάσε κιλά ΕΤΣΙ!

Έχεις ακούσει πιο πρωτοποριακό tip για εύκολο αδυνάτισμα; Κι όμως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι άνθρωποι που πριν ξεκινήσουν να τρώνε ένα γεύμα ανακαλούν στη μνήμη τους ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που έφαγαν πριν από αυτό, έχουν την τάση να καταναλώνουν στη συνέχεια μικρότερες ποσότητες φαγητού! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, όσοι πάσχουν από άνοια μπορεί να φάνε ένα πλήρες γεύμα ακόμα κι αν τελείωσαν το φαγητό τους μόλις πριν λίγη ώρα, προφανώς όχι επειδή πεινάνε αλλά επειδή δεν θυμούνται ότι έχουν φάει! Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ισχύει και το αντίστροφο: φέρνοντας στο μυαλό μας το τελευταίο πράγμα που φάγαμε, βοηθάμε το σώμα μας να αναγνωρίσει καλύτερα τα σημάδια της πείνας και να ανταποκριθεί πιο άμεσα στα σημάδια του κορεσμού.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αν και οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι η πείνα έχει να κάνει μόνο με τις ορμόνες και τη βιολογία του οργανισμού μας, στην πραγματικότητα αυτό που ρυθμίζει τα πάντα είναι το μυαλό. Για χάρη της εξέλιξης του είδους, εδώ και εκατομμύρια χρόνια η μνήμη έχει συνδεθεί στενά με την τροφή ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για επιβίωση. Έτσι, πολλές φορές, οι διαδικασίες που συντελούνται στο μυαλό είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να επικρατήσουν τόσο της ορμονικής διαδικασίας που συνδέεται με την αναζήτηση της τροφής όσο και του ενστίκτου της πείνας.

Εμείς σου δίνουμε μερικές απλές ιδέες για να βοηθήσεις το μυαλό σου να επιβληθεί στη θέλησή σου να φας κι άλλο ή να φας κάτι που ξέρεις ότι θα σαμποτάρει την προσπάθειά σου να διατηρήσεις το βάρος σου ή και να χάσεις κιλά, εξασφαλίζοντας το πιο εύκολο αδυνάτισμα που μπορείς να σκεφτείς!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece