Καλή είδηση! Η κατανάλωση τυριού κάνει καλό στην καρδιά σου

Κι όμως, η κατανάλωση τυριού όχι μόνο κάνει καλό στην καρδιά σου αλλά μειώνει και την αρτηριακή πίεση! Εσύ ακόμα θέλεις να κόψεις τα τυροκομικά;

tyria

Σε ποιον δεν αρέσει το τυρί; Υπάρχουν τόσα πολλά είδη και γεύσεις ικανές να ικανοποιήσουν όλους τους ουρανίσκους. Αλλά, εάν τρως πολλά κομμάτια γκούντα την ημέρα, προς το βράδυ αρχίζουν να σε τρώνε οι τύψεις.

Όχι πια, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  British Journal of Nutrition και επιβεβαιώνει πως η κατανάλωση τυριού κάνει πράγματι καλό στην καρδιά σου.

Οι ερευνητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Penn αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση που έχει το τυρί στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αποκάλυψαν ότι τα γαλακτοκομικά -για την ακρίβεια αυτά που υπάρχουν στο τυρί-έχουν μία θετική επίδραση στην καρδιά σου, αφού οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του γάλακτος βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στο σώμα.

Milk, cheese and curd

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι επιστήμονες ήθελαν να σιγουρευτούν ότι τα επίπεδα του νατρίου στο τυρί δεν ακυρώνουν τα οφέλη των γαλακτοκομικών. Για να το εξακριβώσουν, ζήτησαν από μία ομάδα συμμετεχόντων να φάνε αληθινό τυρί ενώ σε μία άλλη ομάδα ζήτησαν να καταναλώσουν τυρί σόγιας και πρέτζελ, περιέχοντας όλα τα ίδια επίπεδα νατρίου. Το αποτέλεσμα; Η ομάδα που έφαγε το τυρί είχε καλύτερη πίεση αίματος.

Ακόμα περιμένεις να πανηγυρίσεις με ένα πλατό τυριών;!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 είδη τυριών για υγιεινή διατροφή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i