Αυτές είναι οι καλύτερες επαγγελματικές συμβουλές που δέχτηκα ποτέ

7 άτομα μας λένε πώς με πολύτιμες συμβουλές έγιναν καλύτεροι στη δουλειά και στην καθημερινότητά τους.

Καθημερινοί άνθρωποι μοιράζονται τις καλύτερες επαγγελματικές συμβουλές που δέχτηκαν ποτέ

Μερικές φορές μια απλή παρότρυνση από ένα κοντινό σου πρόσωπο ή μια συμβουλή από ένα άτομο που εμπιστεύεσαι την κρίση του είναι αρκετές για να σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Γιατί όσο πολύτιμη είναι η γνώση σε πολλά πράγματα άλλα τόσο σημαντικό είναι να μπορείς να την μοιράζεσαι και να βοηθάς άλλους ανθρώπους.

Ψάξαμε στο Quora και βρήκαμε τις πιο πολύτιμες επαγγελματικές συμβουλές που δέχθηκαν επτά πρόσωπα και θέλουν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Μαζί σου.

Κάνε την αίτηση

«Κάποιες φορές τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι πολύ μεγάλα και τρομακτικά, διαφορετικά και γεμάτα αλλαγές, αλλά απαιτούν από σένα να κάνεις αυτό το βήμα μέσα σε μια νύχτα. Συμπληρώνεις αυτή τη φόρμα, κάνεις αυτό το τηλεφώνημα ή στέλνεις ένα email.

Άρπαξε την ευκαιρία, πάρε το ρίσκο και ας αποτύχεις. Να αποτύχεις μέχρι να δεχθείς πίσω αυτό το τηλεφώνημα, που δεν έρχεται ποτέ σε ένα πολύ φοβισμένο άτομο που ποτέ δεν έκανε την αίτηση» είναι η συμβουλή του Jon Davis.

Να είσαι καλλιτέχνης σε ό,τι κάνεις

«Δημιουργείς αξία προκαλώντας το status quo και φτάνοντας στα όρια. Και μερικές φορές αυτό απαιτεί να σκέφτεσαι έξω από κουτάκια. Μη φοβάσαι να είσαι καλλιτέχνης στη δουλειά» λέει ο Nelson Wang.

Μη μηδενίζεις τις επιλογές μέχρι να τις αποκτήσεις

Ένας ανώνυμος χρήστης περιέγραψε την εμπειρία που είχε όταν τελειώνοντας το κολέγιο ανακοίνωσε σε ένα καθηγητή του ότι σκόπευε να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, ενώ ακόμα δεν είχε βρει δουλειά. Ο καθηγητής του τον συμβούλευσε να μην μηδενίζει τις επιλογές προτού καν τις έχει. «Κατέληξα στη Silicon Valley. Έξι μήνες μετά βρέθηκα να δουλεύω σε μια συμβουλευτική εταιρεία στο Menlo Park, που διηύθυναν η Condoleezza Rice (σ.σ. πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), ο Stephen J. Hadley, και ο Robert Gates. Φαίνεται πως η δουλειά μου στην Ουάσιγκτον, δεν υπήρχε τελικά», έγραψε ο χρήστης.

Άσε τις δικαιολογίες

Αντί να σκέφτεσαι ένα λόγο που δεν έκανες κάτι, προχώρα και κάν' το. «Απλά προχώρα και κάν' το να συμβεί» λέει ο Nelson Wang.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i