3 κανόνες που ακολουθώ για να μην τρώω υπερβολικά (στο γραφείο, στα πάρτι, στο εστιατόριο)

Χωρίς, ωστόσο, να στερούμαι αυτά που θέλω να φάω!

24.05.2018

εχεις διαβασει

3 κανόνες που ακολουθώ για να μην τρώω υπερβολικά (στο γραφείο, στα πάρτι, στο εστιατόριο)

Δεν ανήκω σίγουρα στους ανθρώπους που περιορίζονται στο φαγητό και αυτό είναι κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν οι φίλοι μου. Επίσης, δεν ανήκω στους ανθρώπους που λένε «τώρα προσέχω άρα τρέφομαι σωστά», και «τώρα δεν κάνω δίαιτα άρα τρώω ό,τι θέλω». Αντιθέτως, προτιμώ η υγιεινή διατροφή να είναι η συνήθεια μου και το μπέργκερ ή η πίτσα να μην αποτελούν «ατασθαλία», αλλά μέρος αυτής της λογικής που με κρατάει σώφρων και διατηρεί τις ισορροπίες – είμαι μεγάλη fan της ισορροπίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μοιράζομαι μαζί σου τρία tips που ακολουθώ όταν βρίσκομαι στο γραφείο, σε κάποιο πάρτι ή στο εστιατόριο (γενικά εκτός σπιτιού), ώστε να μη καταναλώνω άσκοπες θερμίδες και να φουσκώνω χωρίς λόγο.

Τρώω μόνο όταν πεινάω

Παλιότερα, μόλις τελείωνα το μεσημεριανό μου συνήθιζα να πετάω ένα «πεινάω ακόμα» κι αν δεν υπήρχε κάποιος να με συγκρατήσει, είχα πάει ήδη να αγοράσω και κάτι άλλο (από τυρόπιτα μέχρι σαλάτα). Μετά από πολλά τέτοια σκηνικά, αποφάσισα να δίνω χρόνο και χώρο στο σώμα μου. Καταρχάς, όταν αισθανθώ πείνα σκέφτομαι πως ήρθε η ώρα να πιω νερό (έτσι δε ξεχνώ να πίνω νερό). Αν, πάλι, φάω και αισθάνομαι ακόμα πεινασμένη, περιμένω λίγο να καταλάβει το ταπεινό μυαλουδάκι μου πως έχω φάει. Αν συνεχίσω τη… γκρίνια, τότε φταίει η μαμά μου που μου έβαλε λίγο φαΐ (τελικά).

Κάνω snacking πριν βγω έξω

Το να πας στο πάρτι ή στο εστιατόριο πεινασμένη είναι λάθος. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι αυτό που κάνεις αφαγία όλη μέρα γιατί θα φας το βράδυ στο εστιατόριο (τα πάντα). Όχι. Πριν φύγω από το σπίτι τρώω ένα σνακ με πρωτεΐνη που γειώνει κάπως την πείνα μου, ώστε να μη φάω ό,τι βρεθεί στο πέρασμα μου χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αλκοόλ και νερό εναλλάξ

Το υπερβολικό αλκοόλ, χωρίς νερό ενδιάμεσα, θα σε αφήσει αφυδατωμένη και πεινασμένη. Ναι, δε θα στερηθώ τη μπίρα που σκεφτόμουν όλη μέρα, αλλά ενδιάμεσα θα πιω και νερό, ώστε να νιώσω πιο «γεμάτη» και να επιλέξω νηφάλια (κυριολεκτικά) τι θα φάω.

 

3 κανόνες που ακολουθώ για να μην τρώω υπερβολικά (στο γραφείο, στα πάρτι, στο εστιατόριο)
Ακολούθησέ με στο Instagram: evmorfi_a

[related id="312740"]

Περισσότερα από Love your Shape

Best of network

#shapegreece