7 μύθοι για την αερόβια άσκηση που σε παχαίνουν!

Αυτές οι συχνές παρανοήσεις μπορεί να φταίνε που έχει κολλήσει η ζυγαριά σου.

21.06.2018

εχεις διαβασει

Βίντεο: Σε αυτές τις ασκήσεις για γλουτούς «ορκίζεται» η ιδρύτρια του Barre Body

Η αεροβική άσκηση, χωρίς να περιλαμβάνει ενδυνάμωση δεν είναι μόνο βαρετή, αλλά, τελικά, μπορεί να σε κάνει να καις λιγότερες θερμίδες. «Με την προπόνηση ενδυνάμωσης χτίζεις άλιπη μυική μάζα, που έχει διπλή “δράση”: αυξάνει το μεταβολισμό σου και μειώνει το λίπος» εξηγεί η celebrity trainer Elizabeth Hendrix Burwell. «Οπότε, όσο περισσότερους μυς έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις σε καθημερινή βάση».

Διάβασε επίσης: Να γιατί το τρέξιμο στο διάδρομο σου φαίνεται βαρετό! (δες τα λάθη που κάνεις!)

Κάποιες προπονήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να λειτουργήσουν και ως αερόβιες: Πρόσφατη μελέτη από το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης βρήκε πως με τις ασκήσεις με kettlebell μπορείς να κάψεις έως και 20 θερμίδες το λεπτό – το αντίστοιχο του να τρέχεις με ρυθμό 9,5 χλμ. την ώρα! Αλλά όχι μόνο με kettlebell: Συνδύασε τις προπονήσεις αεροβικής με ημέρες προπόνησης ενδυνάμωσης με ελεύθερα βάρη ή TRX και θα δεις διαφορά!

7 μύθοι για την αερόβια άσκηση που σε παχαίνουν!

Πρώτα αεροβική, μετά βάρη.

«Εάν ξεκινάς από το διάδρομο για μια έντονη αεροβική άσκηση και μετά σκοπεύεις να συνεχίσεις με τα βάρη, θα έχουν αδειάσει τα αποθέματά σου και η προπόνηση με τις αντιστάσεις δεν θα έχει τόση σημασία», εξηγεί η Lindsay Vastola, πιστοποιημένη προπονήτρια και ιδρύτρια του Body Project Fitness and Lifestyle. Σπάσε τις προπονήσεις σου σε διαφορετικές μέρες, μία μέρα κάνε αεροβική και την επομένη ασχολήσου με αντιστάσεις, συμβουλεύει η ειδικός, ώστε να μπορείς να τα δώσεις όλα και στις δύο και να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Θα πρέπει να καις τουλάχιστον 500 θερμίδες σε κάθε αεροβικό πρόγραμμα.

Το να περνάς την ώρα σου στο διάδρομο για να φτάσεις στο μαγικό αριθμό, είναι απλά χάσιμο χρόνο και ενέργειας, αφού τα μηχανήματα αυτά εκτιμούν πολύ χονδρικά το μεταβολικό σου ρυθμό, επισημαίνει η Vastola. Αγνόησε τις θερμίδες στην κονσόλα και συγκεντρώσου στην ένταση. Εάν δουλέψεις πιο σκληρά για συντομότερα διαστήματα θα κάψεις περισσότερες θερμίδες ακόμη και μετά την προπόνηση. Βάλε στόχο το 75 με 85% του μέγιστου καρδιακού σου ρυθμού ή υπολόγισε πως γυμνάζεσαι σε ένταση 8-9, σε μια κλίμακα κούρασης από το 1 ως το 10.

[related id="59193"]

Περισσότερα από Love your Shape

Best of network

#shapegreece