Πουτίγκα κριθαριού με καρότο, μήλο και σταφίδες
Για 8 τεμάχια Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Δες επίσης: H συνταγή για το πιο σούπερ πρωινό με νάτσος, αυγά, αβοκάντο και όχι μόνο!
Υλικά
-4 φλ. νερό -1/2 κ.γ. αλάτι -1 φλ. κριθάρι -1/4 φλ. ξανθές σταφίδες -1 ξυλάκι κανέλας -1 καρότο -1 γλυκό σφιχτό μήλο -1 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου -Σιρόπι σφενδάμνου ή μέλι όσο θέλεις Δες επίσης: Το πιο γευστικό smoothie bowl με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
1. Βάλε το νερό και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν βράση. Πρόσθεσε το κριθάρι, τις σταφίδες και την κανέλα. Μόλις πάρει ξανά βράση το μείγμα, σκέπασε με το καπάκι και χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. 2. Στο μεταξύ, κόψε τα καρότα σε πολύ μικρούς κύβους και το μήλο σε κύβους 0,5 εκατοστού. Ρίξε τα καρότα και το μήλο στο μείγμα της κατσαρόλας, σκέπασε και σιγόβρασε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν το κριθάρι και το καρότο, περίπου για 30 λεπτά. 3. Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και συνέχισε το χαμηλό βρασμό, χωρίς το καπάκι, μέχρι να γίνει το γλυκό σου κρεμώδες. Πρόσθεσε όσο σιρόπι σφενδάμνου επιθυμείς. Βγάλε το ξυλάκι της κανέλας, μοίρασε στα μπολ και βάλε από πάνω τα toppings που προτιμάς. Διατροφική αξία ανά μερίδα: 130 θερμίδες, 1 γρ. λιπαρά (0,1 γρ. κορεσμένα), 29 γρ υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες, 3 γρ. πρωτεΐνη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr