Μήπως κάνεις κι εσύ fat shaming στις φίλες σου;

Τα σημάδια που μάλλον αγνοείς.

Μήπως κάνεις κι εσύ fat shaming στις φίλες σου;

Πολλές από εμάς δεν έχουμε την πρόσθεση να κάνουμε fat shaming, όμως μερικές φορές προσβάλλουμε, κοροϊδεύουμε και σχολιάζουμε αρνητικά γυναίκες με μεγαλύτερο σωματότυπο, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ακόμα και τις φίλες μας.

Σε δεύτερη σκέψη, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε fat shaming και είμαστε ευαίσθητες ως προς τις ανασφάλειες των άλλων, όμως η τάση που έχουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το μέγεθος και το σχήμα του σώματός τους, είναι βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμό και την κοινωνία μας, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές μάς συμβαίνει κατά λάθος. Ακόμα όμως και όταν δεν είναι εκ προθέσεως, το παραμικρό σχόλιο μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον παραλήπτη. Μήπως, λοιπόν, κάνεις fat shaming στις φίλες σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Τα σημάδια

«Η ανησυχία για την υγεία ενός υπέρβαρου ατόμου είναι ένας αρκετά ξεκάθαρος τρόπος να τους πεις ότι πρέπει να χάσουν βάρος και αυτό δεν είναι εντάξει» υποστηρίζει ο Darrell Freeman, Founder & MD του γυναικείου plus-size brand ρούχων CurveWOW σε άρθρο στο The Independent. Πολλοί άνθρωποι εξισώνουν αυτόματα τα παραπάνω κιλά με την κακή υγεία, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. “Υποθέτοντας ότι κάποιος που είναι υπέρβαρος δεν έχει καλή υγεία και διατροφή ή είναι τεμπέλης είναι προκατάληψη και υποδηλώνει μία σκληρότητα εκ μέρους μας» συνεχίζει ο Freeman. «Μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας ή μπορεί να ζουν μία τέλεια ζωή. Αν δεν τα συζητήσουν από μόνοι τους, μην πιέζετε τις καταστάσεις» καταλήγει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i