Μύδια αχνιστά με σκόρδο και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και λεμόνι: Άψογη συνταγή για εσένα που ξέρεις να διαλέγεις και να καθαρίζεις μύδια.

midia-axnista

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και λεμόνι

Προετοιμασία: 10 λεπτά- Εκτέλεση 5 λεπτά- Μερίδες 6

Υλικά

1 κρεμμύδι μέτριο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

3 κιλά μύδια

1 κουταλάκι φρέσκο άνιθο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο

Σε ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα τα ασπρίζουμε

Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κρασί

Τα βάζουμε να κοχλάξουν

Τότε προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε.

Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας (υποχρεωτικά)

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια

Οσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε

Κινείστε δυναμικά την κατσαρόλα να πάρουν όλα τα μύδια τους χυμούς και τα αρώματα

Ρίχνετε άνιθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως, τρώγεται καυτό

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (220 γραμμ): 167 θερμίδες, 16,5 γραμμ. πρωτεΐνες, 4,5 γραμμ. λιπαρά (0,7 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 2,9 γραμμ. υδατάνθρακες, 0,2 γραμμ. φυτικές ίνες, 37,1 mg χοληστερόλη

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i