4 μύθοι για τη διατροφή καταρρίπτονται με πειστήρια!

Υπάρχουν μύθοι για τη διατροφή τους οποίους ακόμα πιστεύουμε. Ήρθε η ώρα να τους καταρρίψεις!

nutrition

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως τα τηγανητά δεν παχαίνουν οι πως οι ξηροί καρποί, παρά τις θερμίδες τους, σε αδυνατίζουν. Καταρρίπτουμε αυτούς και ακόμα δύο μύθους για τη διατροφή τους οποίους έχει ανατρέψει η επιστήμη.

Διάβασε κι εδώ 15+1 μυστικά για σίγουρο αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα!

Παχαίνουν οι Ξηροί Καρποί;

Παχαίνουν οι Ξηροί Καρποί;

Όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά πρόσφατα ερευνητές του USDA διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης μπορεί να σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου όσον αφορά την απώλεια βάρους. Αυτό επειδή ορισμένα από τα λιπαρά στους ξηρούς καρπούς δεν απορροφώνται πλήρως από το πεπτικό σύστημα. Τα φιστίκια Αιγίνης έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα για τη γραμμή σου: είναι πιο ελαφριά από τους άλλους ξηρούς καρπούς, οπότε τρως περισσότερα με λιγότερες θερμίδες. Δες τη θρεπτική αξία ορισμένων κελυφωτών ξηρών καρπών: 49 φιστίκια Αιγίνης: 159 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ. 23 αμύγδαλα: 163 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ. 14 καρύδια: 185 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ. 6 βραζιλιάνικα φιστίκια: 186 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ. 29 φιστίκια αράπικα: 166 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ. 21 φουντούκια: 178 θερμίδες/μερίδα 30 γραμμ.Διάβασε κι εδώ πόσες θερμίδες έχουν κι άλλοι ξηροί καρποί!

Το λευκό κρασί είναι πιο Light από το κόκκινο

Το λευκό κρασί είναι πιο Light από το κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί έχει 100-165 θερμίδες ανεξαρτήτως χρώματος. Η διαφορά είναι στη γλυκύτητα, όπως τονίζει και ο Weinstein. Με άλλα λόγια, αν προτιμήσεις ένα λευκό σαμπανιζέ ημίγλυκο κρασί θα φορτωθείς με πολύ περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με ένα ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί.Διάβασε κι εδώ πώς το κόκκινο κρασί καταπολεμάει το λίπος!

Το σπανάκι είναι «πρωταθλητής» στο σίδηρο

Το σπανάκι είναι «πρωταθλητής» στο σίδηρο

Έβλεπες πάντα τον Ποπάϊ να καταναλώνει σαν τρελός σπανάκι και να βλέπει τη δύναμή του να μεγαλώνει. Κι όμως, το σπανάκι, έχει τόσο σίδηρο όσο κάθε άλλο χορταρικό- συν βιταμίνες Α και C- αλλά περιέχει πολύ αξαλικό οξύ που εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου. Για καλύτερη απορρόφηση, κατανάλωσέ το μαζί με πορτοκάλι ή οποιοδήποτε τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C που επιταγχύνει την απορρόφηση του σιδήρου.Διάβασε κι εδώ πώς θα καταλάβεις αν σου λείπει σίδηρος!

Τα τηγανητά φαγητά βλάπτουν

Τα τηγανητά φαγητά βλάπτουν

Όπως εξηγεί ο συγραφέας Weinstein, όταν το τηγάνισμα γίνεται σωστά, μένει πολύ λίγο λάδι στο τελικό πιάτο. Το κόλπο είναι να αφήσεις το λάδι να ζεσταθεί αρκετά. Θες να το κάνεις εύκολο; Δες τις νέες φριτέζες που «τηγανίζουν» με ελάχιστο ή καθόλου λάδι!Διάβασε κι εδώ πώς να φτιάξεις τις πιο υγιεινές «τηγανιτές» πατάτες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i