5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ή μαγειρέψεις κρέας

Πήγαμε στον κρεοπώλη και ρωτήσαμε - ιδού τι μάθαμε.

shutterstock_336789344 By Foxys Forest Manufacture

Από τον Ηλία Αβαντήρα, Βutcher House (Ευτυχίας 28, Νέο Ηράκλειο, Αθήνα)

Αν αγαπάς το κρέας τότε πρέπει να γνωρίζεις τις παρακάτω συμβουλές του expert για να επιλέγεις σωστά κρέας.

Tι πρέπει να ξέρεις προτού αγοράσεις κρέας

  • Όσο περισσότερο λίπος έχει ένα κομμάτι κρέας, τόσο πιο μαλακό είναι. Όσο λιγότερο τόσο σκληρότερο. Το ίδιο συμβαίνει με τον κιμά.
  • Πάντα ένα κομμάτι με κόκαλο είναι πιο νόστιμο από ένα κομμάτι χωρίς.
  • Bγάλε από το ψυγείο τα κρέατα που θες να ψήσεις τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν.
  • Χρησιμοποίησε το αλάτι στο τέλος του ψησίματος, για να μην αφυδατώσεις το κρέας.
  • Το κρέας, για να κρατήσει τους χυμούς του, θέλει αρχικά δυνατή φωτιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i