5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Ιδέες για να δοκιμάσεις τα σύκα με διαφορετικούς τρόπους.

27.08.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

συνταγές με σύκα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα της περιόδου αυτής, αλλά και του φθινοπώρου, είναι τα σύκα. Εκτός από πολύ θρεπτικά, είναι και από τα πιο γευστικά φρούτα που μπορείς να βρεις την εποχή αυτή. Παρακάτω θα βρεις πέντε συνταγές για να τα δοκιμάσεις με άλλους τρόπους εκτός από τους πιο κλασικούς.

Δες επίσης: Φρουτοσαλάτα με ντομάτα και άλλες ιδέες με το φρούτο του καλοκαιριού

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Μπάρες ενέργειας με σύκα 

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Εύκολες μπάρες φυστικοβούτυρου με σύκα και κολοκυθόσπορους χωρίς ψήσιμο

Μπάρες χωρίς ψήσιμο 

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Συνταγή για μπάρες με σύκα και καρύδια ΧΩΡΙΣ ψήσιμο

Ψητά λαχανικά με τραγανό προσούτο και φρέσκα σύκα

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Συνταγή για ψητά λαχανικά με τραγανό προσούτο και φρέσκα σύκα

Τυρόπιτα με σύκο από τον Cool Artisan 

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

 

Υλικά:

(για 3 τυρόπιτες)

  • 6 φύλλα
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • 6 σύκα

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε ελαφρώς.
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το ταμπάσκο και το γιαούρτι
  • Βάζουμε στο φύλλο ένα “νοητό’ τετράγωνο από την γέμιση τυριού.
  • Από πάνω απλώνουμε τα δύο σύκα κομμένα σε φέτες (3 φέτες το καθένα)
  • Κλείνουμε τις τυρόπιτες σε τετράγωνα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά.

Πίτσα με σύκο και λουκάνικο από τον Cool Artisan 

5 συνταγές με σύκα για να απολαύσεις το πιο χαρακτηριστικό φρούτο αυτής της περιόδου

Υλικά

Για την πίτσα (βγάζει 2 πίτσες)

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
  • 7 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 600 ml χλιαρό νερό
  • Σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα τριμμένη

Από πάνω  

  • 4 σύκα κομμένα στη μέση
  • 200 gr μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Για την πίτσα

  • Στο μίξερ ή με το χέρι, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι. Αφήνουμε τα μείγμα για μισή ώρα προκειμένου να τραφεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει σε ένα μπολ που έχουμε καλύψει με βαμβακερή πετσέτα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
  • H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε την πίτσα.
  • Μόλις ανοίξουμε την πίτσα βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Δες επίσης: 5 ιδέες για να φας τα καλοκαιρινά φρούτα με διαφορετικό (και αλμυρό) τρόπο

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece