Αποτοξίνωση με χυμούς για αδυνάτισμα; Μάλλον όχι!

Η αποτοξίνωση με χυμούς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

02.06.2012

εχεις διαβασει

Αποτοξίνωση με χυμούς για αδυνάτισμα; Μάλλον όχι!

Πριν αποφασίσεις να πετάξεις τα φρούτα στον αποχυμωτή, μάθε ότι η αποτοξίνωση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να σου προσθέσει μερικά κιλάκια επιπλέον. Οι ειδικοί θεωρούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 λόγοι που η αποτοξίνωση με χυμούς μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα:

1. Είναι δύσκολο να μετρήσεις τις θερμίδες

Δεδομένου ότι όλες οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι σε μορφή υγρού, αν δεν προσέχεις την πρόσληψη, είναι εύκολο να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από όσο πρέπει. Βεβαιώσου ότι ακολουθείς ένα πλάνο και καθορίζεις με ακρίβεια πόσες θερμίδες υπάρχουν σε κάθε ποτήρι ή μπουκάλι που πίνεις.

 

2. Μπερδεύεις τον μεταβολισμό σου

Μια τυπική αποτοξίνωση διαρκεί περίπου τρεις ημέρες ή περισσότερο, όπου καταναλώνεις περίπου 800 με 1.800 γραμμάρια χυμό φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Όταν το σώμα σου δεν παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά (ή το ποσό των θερμίδων) που έχει συνηθίσει, αρχίζει να στρεσάρεται επειδή νομίζει ότι λιμοκτονεί. Συχνά το σώμα αντιδρά σε αυτό με την επιβράδυνση του μεταβολισμού – κάτι που μπορεί να κάνει δυσκολότερη την απώλεια βάρους στο μέλλον. Και ενώ η αποτοξίνωση είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις τα φυτοθρεπτικά συστατικά, οι χυμοί φρούτων τείνουν να περιέχουν αρκετή ζάχαρη, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα.

Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τη στέρηση;

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece