Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού: Χάσε πάνω από 10 κιλά σε 28 ημέρες

Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού της διατροφολόγου Haylie Pomproy.

26.10.2017

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

εχεις διαβασει

Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού: Χάσε πάνω από 10 κιλά σε 28 ημέρες

Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού: Χάσε πάνω από 10 κιλά σε 28 ημέρες τρώγωντας περισσότερο.

To βιβλίο Η δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού της διατροφολόγου Haylie Pomproy μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Πεδίο (www. pediobooks.com).

 Πώς λειτουργεί; Σύμφωνα με τη συγγραφέα, μπορείς να χάσεις πολλά κιλά, ακόμα και πάνω από 20, σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο θα υπέθετες, χωρίζοντας τη διατροφή σου σε 3 φάσεις κάθε 7 ημέρες, που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν το μεταβολισμό σου να καίει ακόμα και αν τρως περισσότερο από πριν.

Τι είναι ο μεταβολισμός

Ο μεταβολισμός, ή ρυθμός καύσης, είναι αυτός που καθορίζει τι θα γίνει το φαγητό που έφαγες, δηλαδή αν θα το κάψει, αν θα το χρησιμοποιήσει ως δομική ύλη για το χτίσιμο του σώματος, αν θα το αποθη­κεύσει ως λίπος. Καθώς μπορεί να επη­ρεαστεί από πολλά, πρέπει να τον κρατάς σε εγρήγορση με σωστή διατροφή.

Οι 3 φάσεις για τη δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού

Φάση 1: Χαλάρωσε από το στρες και ηρέμησε τα επινεφρίδια. Περιλαμβάνει τις ημέρες 1 και 2 και είναι η φάση του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, μέτριας πρωτεΐνης και χαμηλών λιπαρών. Περιέχει τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, φυσικά σάκχαρα και βι­ταμίνες του συμπλέγματος Β και C. Στη διάρκειά της μπορείς να κάνεις έντονη αερόβια για μία ημέρα, όπως τρέξιμο ή ελλειπτικό. Σε αυτή τη φάση θα απολαύσεις όλα τα τρόφιμα που σου αρέσουν, όπως φρούτα και ζυμαρικά, ρύζι και κράκερ, τοστ και φρυγανιές.

Φάση 2: Ξεκλείδωσε τις λιποαποθήκες και χτίσε μυς Περιλαμβάνει τις ημέρες 3 και 4 και κατά τη διάρκειά της θα καταναλώνεις πολλή πρωτεΐνη, πολλά λαχανικά, χα­μηλούς υδατάνθρακες και λίγα λιπαρά. Έχει τρόφιμα που στηρίζουν την ηπατική λειτουργία, όπως το κρεμμύδι, τροφές πλούσιες σε αλκαλικά και λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Στη διάρκειά της προτίμησε να κάνεις προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης για μία ημέρα.

Φάση 3: Ελευθέρωσε την καύση – ορμόνες, καρδιά και θερμότητα Περιλαμβάνει τις ημέρες 5, 6 και 7 και κατά τη διάρκειά της θα καταναλώνεις πολύ καλά λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε μέτριες ποσότητες. Περιέχει τροφές που ενεργοποιούν το θυρεοειδή, τρόφιμα πλούσια σε ινοσιτόλη και χολίνη αλλά και καρπούς και σπόρους. Αφιέρωσε μία ημέρα σε κάποια άσκηση που μειώνει το στρες, όπως yoga ή βαθιές αναπνοές. Στο βιβλίο θα βρεις πλάνο για 4 εβδο­μαδες, συνταγές και έξτρα συμβουλές.

Οι κανόνες για τη δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού

Τα «πρέπει»

#1: Να τρως πέντε φορές τη μέρα, δηλαδή τρία γεύματα και δύο σνακ.

#2: Θυμήσου να τρως κάθε 3-4 ώρες, εκτός από τις ώρες ύπνου!

#3: Να περιοριστείς στα τρόφιμα που επιτρέπει η φάση που βρίσκεσαι.

#5: Να ακολουθήσεις τις φάσεις με τη σειρά που δίνονται.

#6: Να τρως μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από την ώρα που θα ξυπνήσεις.

#7: Πίνε το 3% του σωματικού σου βάρους σε νερό κάθε μέρα.

#8: Να προτιμάς βιολογικά τρόφιμα.

#9: Τα κρέατα που διαλέγεις πρέπει να είναι χωρίς νιτρώδη και νιτρικά άλατα.

#10: Πρέπει να ασκείσαι τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεσαι.

 

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece