Η μεξικάνικη συνταγή με τορτίγια που λατρέψαμε δεν περιλαμβάνει κρέας

Αυτή η συνταγή για tacos με άγρια μανιτάρια, λαχανίδα και chipotle salsa θα σε ενθουσιάσει.

16.06.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Η μεξικάνικη συνταγή με τορτίγια που λατρέψαμε δεν περιλαμβάνει κρέας

Αυτή η συνταγή για tacos με άγρια μανιτάρια δεν έχει κρέας στη γέμιση ούτε πολλές θερμίδες. Έτσι, κάνει το μεξικάνικο φαγητό φιλικό για τη δίαιτά σου.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1.100 γραμμ. ανάμικτα άγρια μανιτάρια, καθαρισμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζ. Chipotle Salsa (βλ. τη συνταγή από κάτω ή χρησιμοποίησε σάλτσα κονσέρβας)
  • 1 μικρό μάτσο λαχανίδες (περίπου 250 γραμμ.) χωρίς τα κοτσάνια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 8 τορτίγιες καλαμποκιού, ζεσταμένες
  • 1/2 φλιτζ. θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί με μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μανιτάρια με 2 κ.σ. από το λάδι και ψήσε τα στο γκριλ ή σοτάρισέ τα σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σκουρύνουν και να μαγειρευτούν. Κατέβασε τα μανιτάρια από τη φωτιά, κόψε τα σε φέτες, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε όση Chipotle Salsa προτιμάς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τις λαχανίδες και τηγάνισέ τις για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπέρωσε.

Βάλε τα μανιτάρια μέσα στις τορτίγιες και γαρνίρισε με τις λαχανίδες και το κατσικίσιο τυρί. Σέρβιρε με λίγη salsa στο πλάι.

Για την chipotle salsa

Υλικά για 4 φλιτζάνια

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες 800 γραμμ.
  • 2 πιπεριές chipotle σε ισπανική μαρινάδα από κονσέρβα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. τριμμένο μείγμα allspice
  • ψιλό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Πέρνα με πινέλο τα κομμάτια του κρεμμυδιού με 1 κ.γ. από το ελαιόλαδο και ψήστα στη σχάρα σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει, ανακινώντας μερικές φορές το σκεύος. Σε ένα μπλέντερ, χτύπησε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες (μαζί με τους χυμούς τους), τις πιπεριές chipotle, το δαφνόφυλλο, το κύμινο, το βασιλικό, τη ρίγανη, την κανέλα, το μαύρο πιπέρι και το allspice· πολτοποίησέ τα μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάλε το μείγμα σε ένα φαρδύ σκεύος και σιγόβρασέ το για 30 λεπτά. Καρύκεψε με αλάτι. Η σάλτσα θα διατηρηθεί για περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece