Η κορυφαία δίαιτα για το 2016 (& οι καλύτερες ανά κατηγορία)

Η κορυφαία δίαιτα για το 2016 δεν σου είναι άγνωστη, αφού κερδίζει τον εν λόγω τίτλο από το U.S. News & World Report τα τελευταία έξι χρόνια.

18.01.2016

εχεις διαβασει

Η κορυφαία δίαιτα για το 2016 (& οι καλύτερες ανά κατηγορία)

Ο εκδοτικός οίκος U.S. News & World Report έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τις καλύτερες δίαιτες για το 2016 και γενικά και ανά κατηγορία.

Για 6η συνεχή χρονιά, στην 1η θέση της γενικής κατηγορίας βρέθηκε η δίαιτα του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα (NHLBI), η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση της υπέρτασης μέσω της διατροφής.

H δίαιτα DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension- το πρόγραμμα διατροφής που σταματάει την υπέρταση) στοχεύει κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ωστόσο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και για την απώλεια βάρους, τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την πρόληψη κατά του διαβήτη.

dash-diet

Η δίαιτα DASH χωρίζεται σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση είναι ένα πρόγραμμα μετάβασης χαμηλό σε υδατάνθρακες, σχεδιασμένο για να “επαναφέρει” το μεταβολισμό σου. Στη διάρκεια αυτής της φάσης δεν μπορείς να τρως φρούτα και τροφές ολικής άλεσης αλλά σε ενθαρρύνει να απελευθερώσεις τον εσωτερικό σου άνθρωπο των σπηλαίων και να τρως άφθονο κρέας.

Η δεύτερη φάση βάζει ξανά τις τροφές ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα αμυλούχα λαχανικά στη διατροφή σου και είναι σχεδιασμένη ως μία μακροπρόθεσμη λύση διαχείρισης του βάρους σου.

Η λίστα με τις καλύτερες δίαιτες γενικά συμπληρώνεται από την MINT δίαιτα (νέα προσθήκη για το 2016) και την TLC δίαιτα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece