Συνεργάστηκε ο Αβραάμ Κάζης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Msc. Ξεροψημένο ή βραστό, ως "συνοδευτικό" με το κρέας ή τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, ή σε γλυκό του κουταλιού, τα κάστανα αποτελούν ένα τρόφιμο με εξαιρετικά ωφέλιμα διατροφικά χαρακτηριστικά.
Άλειμμα κάστανου με μέλι: Η θρεπτική εναλλακτική αλείμματος από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη
Όπως εξηγεί ο Αβραάμ Κάζης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Msc, το κάστανο έχει αρκετά υψηλή θερμιδική αξία (370 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια) ωστόσο είναι άκρως θρεπτικό για το σώμα σου και κάνει καλό στην υγεία σου.
Κάστανα: Δες εδώ μερικά από τα οφέλη τους:
- Συνιστά καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς περιέχει απαραίτητα αμινοξέα που δεν "παράγει" από μόνος του ο οργανισμός μας, αρκετά ορυκτά άλατα, αλλά και υδατάνθρακες (περίπου το 45% της σύστασής του και κυρίως σε μορφή αμύλου).
- Το κάστανο εμπλουτίζει το χειμωνιάτικο τραπέζι μας και με αρκετές βιταμίνες και πολύτιμες ουσίες: Β1 και Β2, C, φυλλικό οξύ και –σημαντικό για όλες τις γυναίκες– ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και νάτριο.
- Τέλος, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και το κάστανο συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης και τη μείωση της "κακής" LDL χοληστερόλης.
Κέικ σοκολάτας με πουρέ κάστανο: Η καλύτερη συνταγή για να καταλάβεις ότι έρχεται ο χειμώνας
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr