3 αντικείμενα- κλειδιά στην επιτυχία της δίαιτας

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να μη φαντάζουν σαν κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι ουσιώδη για την απόκτηση του ιδανικού σώματος.

12.02.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

3 αντικείμενα- κλειδιά στην επιτυχία της δίαιτας

1. Η ζυγαριά σου
«Το να ζυγίζεσαι κάθε πρωί σε κάνει να σκέφτεσαι τις ευεργετικές για την υγεία σου στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις μες στην ημέρα» λέει η Τζένιφερ Λιντ, Ph.D., επίκουρος καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.
Στη διάρκεια έρευνάς της, οι άνθρωποι που ανέβαιναν στη ζυγαριά καθημερινά έχασαν περίπου 5 κιλά επιπλέον σε διάστημα δύο ετών σε σχέση με αυτούς που ζυγίζονταν μία φορά τον μήνα. Η στρατηγική αυτή αυξάνει τις πιθανότητες που έχεις για να αντιληφθείς μικρές αλλαγές, τις οποίες ασυναίσθητα κάνεις, και να επανέλθεις στη φυσιολογική σου κατάσταση πιο γρήγορα με σωστή διατροφή και άσκηση.

2. Το τραπέζι σου
Απόλαυσε το γεύμα σου κάθε φορά μακριά από περισπασμούς. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έβλεπαν τηλεόραση ενώ έτρωγαν πήραν 44% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που δεν το έκαναν.
Εάν δεν είσαι συγκεντρωμένη στο φαγητό σου, ο εγκέφαλός σου έχει λιγότερες πιθανότητες να καταγράψει πόσο έχεις καταναλώσει και θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να νιώσεις χορτάτη.

3. Τα δοχεία μέτρησης
Σκέψου τι ήταν αυτό που σε βοήθησε να χάσεις βάρος στην αρχή της δίαιτάς σου. «Για τους περισσότερους ανθρώπους», σημειώνει η Τζένιφερ Λιντ, «τα αποτελέσματα έρχονται μετρώντας προσεκτικά το μέγεθος των μερίδων».

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece