Μαστίχα: θεραπεία για τη χοληστερίνη & το διαβήτη

Ρίξε τη χοληστερίνη και αντιμετώπισε το διαβήτη με μαστίχα στη διατροφή σου!

12.01.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Μαστίχα: θεραπεία  για τη χοληστερίνη &  το διαβήτη

Οι τελευταίες μετρήσεις που αναφέρονται στα άτομα με υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων, «κακής» (LDL) χοληστερίνης και σακχαρώδους διαβήτη είναι μάλλον απογοητευτικές, αλλά η λύση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις!

Η υψηλή εμφάνιση των παραπάνω ουσιών μπορεί να μειωθεί με δύο απόλυτα φυσικούς τρόπους: την κατανάλωση μαστίχας, που έχει διαλυθεί σε νερό, και τη συστηματική σωματική άσκηση -όχι απαραιτήτως σε κάποιο γυμναστήριο-, κυρίως περπάτημα και κολύμβηση.

Η μαστίχα, μάλιστα, όπως έδειξαν τα πειράματα σε ανθρώπους που διενήργησαν η καθηγήτρια  Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και οι συνεργάτες της, μειώνει τη χοληστερίνη και ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση, διατηρώντας χαμηλές τις τιμές των τριγλυκεριδίων, του ουρικού οξέος, του σακχάρου και των τρανσαμινασών.

Από την άλλη, ενώ 6 στους 10 ενηλίκους στην Ελλάδα πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη, δηλαδή εμφανίζουν τιμή πάνω από 190, οι 7 στους 10 δεν το γνωρίζουν. Αυτό επιτείνεται από το γεγονός ότι το 60% των Ελλήνων, όπως επισημαίνεται στην πανεπιστημιακή καρδιολογική μελέτη Άττικα, δεν ασκείται καθόλου.

Η μεγαλύτερη ποσοτικά ωφέλεια της άσκησης, πάντως, εντοπίζεται στα τριγλυκερίδια, τα οποία μειώνονται με τη σωματική δραστηριότητα από 4 έως 37%.

Εάν δε θέλεις να κάνεις συνέχεια εξετάσεις, μπορείς να μετράς μόνη σου τα επίπεδα της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων ή του σακχάρου με τις ειδικές συσκευές που διατίθενται για οικιακή χρήση. Θα τις βρεις στα φαρμακεία.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece