Πώς να χρησιμοποιώ και φροντίσω σωστά το αντικολλητικό τηγάνι;

Γιατί αγαπάμε τα αντικολλητικά σκεύη; Επειδή μπορούμε να μαγειρεύουμε και να σοτάρουμε χωρίς λιπαρά!

14.02.2020

εχεις διαβασει

αντικολλητικό τηγάνι

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Τζίνα Σταθουλοπούλου, senior και trade marketing manager της Tefal.

Αν ψάχνεις τρόπους για να μαγειρεύεις με λιγότερα λιπαρά, αν άρχισες να μένεις μόνη σου ή αν έχει μεγαλώσει η οικογένειά σου και γενικά αν είσαι τύπος που θέλει εύκολες και γρήγορες λύσεις, τα αντικολλητικά σκεύη είναι μία από αυτές. Και όταν το light μαγείρεμα είναι απλό, γίνεται ευκολότερο να ακολουθήσεις μια διατροφή με λίγα λιπαρά. Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα, ποιο θα ήταν αυτό;

Ακόμη και το στήθος κοτόπουλου γίνεται ζουμερό και νόστιμο στο ψήσιμο χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Το αντικολλητικό τηγάνι κερδίζει σίγουρα την πρώτη θέση στην κουζίνα σου, με πλεονέκτημα το ότι δεν κολλούν οι τροφές στην επιφάνειά του (!) και καθαρίζεται σχεδόν από μόνο του. Επιπλέον, σε αυτό μπορείς να τηγανίσεις, να ψήσεις, να σοτάρεις, να φτιάξεις μια –όχι πολύ ζουμερή– σάλτσα ΚΑΙ να λιώσεις σοκολάτα ή να φτιάξεις καραμέλα.

Διάβασε επίσης: Στον ατμό, βραστά, στο τηγάνι, στη σχάρα, στο φούρνο ή με σοτάρισμα; Κάνε κάθε τρόπο μαγειρέματος ΥΓΙΕΙΝΟ!

Πώς θα φροντίσεις σωστά τα αντικολλητικά σκεύη

  • Γενικά, δείξε προσοχή στη χρήση μεταλλικών εργαλείων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα μαχαίρια επάνω σε αντικολλητικές επιφάνειες, αλλά τα περισσότερα αντικολλητικά σκεύη είναι ανθεκτικά στις μεταλλικές κουτάλες.
  • Για να παρατείνεις τη διάρκεια χρήσης τους, καλύτερα να τα πλένεις στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων, γιατί τα χερούλια τους είναι ευαίσθητα.
  • Μη βάζεις το ίδιο σκεύος και σε γκάζι και σε κεραμική εστία. Αν χρησιμοποιηθεί ένα τηγάνι σε εστία γκαζιού, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρήση αυτή, καθώς η έντονη φλόγα με τα χρόνια κάνει το σκεύος να παίρνει τη μορφή της εστίας.
  • Όταν υπερθερμαίνεις ένα τηγάνι, τελικά θα χαλάσει και θα σκεβρώσει. Για να αποφύγεις την υπερθέρμανση –και να μην καίγεται το φαγητό–, διάλεξε ένα με δείκτη θερμοκρασίας στο κέντρο που παίρνει έντονο χρώμα όταν το τηγάνι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, δηλαδή στους 220°C.
  • Αν φθαρεί η εσωτερική αντικολλητική επιφάνεια, δηλαδή φανεί το «γυμνό» αλουμίνιο, χάνεται μεν η αντικολλητική ιδιότητα, αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece