Πώς να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν ή να ραγίσουν;

Το εύκολο tip που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

16.04.2020

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Πώς να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν

Λίγες μέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του έτους, οι προετοιμασίες για τη μέρα εκείνη έχουν ήδη ξεκινήσει. Ανάμεσα στα καθιερωμένα και το βάψιμο των πασχαλινών αυγών που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι, ακόμα και αν αυτό φέτος είναι για λίγους. Πώς να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν οι να ραγίσουν όμως, έτσι ώστε να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα;

Δες επίσης: Η συνταγή για τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή!

Πώς να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν ή να ραγίσουν;

  • Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι λάθος να τα βάλεις για βράσιμο απευθείας από το ψυγείο, αφού η απότομη διαφορά θερμοκρασία δημιουργεί ρωγμές και σπασίματα.
  • Τήρησε το σωστό χρόνο βρασμού. Για να βγουν σφιχτά άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά και μην ξεπεράσεις τον χρόνο αυτό γιατί το υπερβολικό βράσιμο δημιουργεί επίσης ραγίσματα.
  • Extra tip: Για να αποφύγεις τα ραγίσματα, πρόσθεσε στο νερό 1 κ.σ. ξύδι ανά αυγό. Ο λόγος; Το ξύδι έχει την ιδιότητα να σφίγγει το τσόφλι και να το σκληραίνει, με αποτέλεσμα τη σίγουρη επιτυχία.

Δες επίσης: 20 σχέδια για πασχαλινά αυγά που δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητη

Δες επίσης: Πρωτότυπες ιδέες για να βάψεις τα πασχαλινά αβγά

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece