Συνταγές ινδικής κουζίνας: Φτιάξε kadhai με γλυκομπίζελα και κουκουνάρι

Θέλεις κάτι διαφορετικό και ελαφρύ, αλλά παράλληλα γευστικό; Η ινδική κουζίνα έχει όλα όσα χρειάζονται για να ικανοποιήσεις αυτές τις προϋποθέσεις.

10.07.2019

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Συνταγές Ινδικής κουζίνας

Από τον executive chef Manish Mehrotra στο Indian Accent στη Νέα Υόρκη.

Θέλεις κάτι διαφορετικό και ελαφρύ, αλλά παράλληλα γευστικό; Η ινδική κουζίνα έχει όλα όσα χρειάζονται για να ικανοποιήσεις αυτές τις προϋποθέσεις, αφού έχει ως βάση της λαχανικά, που είναι πού υγιεινά, και μπαχαρικά που δίνουν άρωμα και γεύση. Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις εύκολα ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της, kadhai με γλυκομπίζελα και κουκουνάρι.

Διάβασε επίσης: Noodles ρυζιού με γαρίδες, ταχίνι και σαλάτα με εσπεριδοειδή και μυρωδικά

Συνταγές Ινδικής κουζίνας: Kadhai με γλυκομπίζελα και κουκουνάρι

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 2 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου, ψημένοι και σπασμένοι
  • 2 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλ. κρεμμύδι κομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς τριμμένος
  • 2/3 φλ. ντομάτες κομμένες
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
  • 2 κ.γ. chaat masala (τσατ μασάλα) ή garam masala
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 450 γρ. γλυκομπίζελα κομμένα στη μέση
  • 120 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/2 φλ. φρέσκο κόλιαντρο χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιαντρου και καβούρδισέ τους μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Βάλε μετά το τζίντζερ, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά. Συνέχισε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να χρυσίσουν.
  2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα. Βάλε στο μείγμα τον κουρκουμά και ανακάτεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τις ντομάτες και συνέχισε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν βάλε στο σκεύος το τριμμένο κόλιαντρο και συνέχισε για άλλα 2 λεπτά. Ολοκλήρωσε με το chaat masala και καρύκεψε με αλάτι.
  3. Πρόσθεσε τα γλυκομπίζελα και ανακάτεψε καλά για να πάει παντού η σάλτσα, μέχρι να πάρουν έντονο πράσινο χρώμα και να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Μετάφερε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε με το κουκουνάρι και τα φύλλα του κόλιαντρου.

Διάβασε επίσης: Ταϊλανδέζικη σούπα με κάρυ, καρύδα και κολοκύθα για να πάρεις μαζί σου

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.