Τα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρόνια

Τι πρέπει να θυμάσαι όταν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μακαρόνια; Υπάρχουν λάθη που κάνεις και δεν τα γνωρίζεις ή δεν τα συνειδητοποιείς!

19.11.2016

εχεις διαβασει

Τα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρόνια

Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν ότι το να φτιάξουν μια μακαρονάδα σημαίνει «βράζω μακαρόνια», τότε μπήκες μόνο σου στη μαύρη λίστα. Όλων εμάς που έχουμε την pasta για Θεό μας.

Κράτα σημειώσεις, λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο σφάλμα στο οποίο υποκύπτεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μιας λαχταριστής μακαρονάδας.

Τα υπόλοιπα θα βρεις παρακάτω:

  • Δεν ρίχνεις αλάτι στο νερό που βράζει μες στην κατσαρόλα.
  • Ή το ρίχνεις πολύ νωρίς, όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι αλατώνεις όταν το νερό έχει πάρει βράση.
  • Ρίχνεις λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεκόλλα, οι κανόνες είναι για να σπάνε.
  • Αμελείς να ανακατεύεις τακτικά τα μακαρόνια όσο βράζουν. Παραδέξου το, βαριέσαι.
  • Δεν συνοδεύεις τα μακαρόνια με την κατάλληλη σάλτσα. Για παράδειγμα όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι σάλτσα τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να «δέσει» με οποιοδήποτε είδος μακαρονιού έχει πτυχώσεις ή τρύπες, όπως είναι οι πένες.
  • Σουρώνεις τα μακαρόνια και μετά τα ξεπλένεις με κρύο νερό. Μέγα λάθος, γιατί με τον τρόπο αυτό απομακρύνεις το άμυλο, θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού σου.

Tα υπόλοιπα λάθη θα τα βρεις στο Askmen.gr

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece